Cukkini még nem volt ennyire finom: jénais recept az EllenLábastól

Cukkini ilyen finom még nem volt: isteni jénais recept.

A cukkini egy sokoldalú és ízletes zöldség, amely a tökfélék családjába tartozik. Eredetileg az amerikai kontinensen honos, majd a felfedezések során terjedt el a világ számos részén. A zöldség kis mérete, lágy íze és változatos felhasználási lehetőségei miatt gyakran kerül az ételeink közé.

A cukkini hosszúkás vagy kerekded formában fordulhat elő, és általában zöld vagy sárga színű. A kisebb, fiatal cukkinik általában ízletesebbek, mivel a nagyobbak kissé rostosak és kemények lehetnek. A cukkinit nyersen és főzve is lehet fogyasztani, és számos módja van annak, hogy ízletes ételeket készítsünk belőle.

A cukkini felhasználása rendkívül változatos. Főzve, párolva, sütve vagy akár grillezve is elkészíthető. Az olasz konyha egyik alapvető hozzávalója a cukkini, hiszen tökéletesen passzol tésztaételekhez, rizottóhoz és pizza feltétként is. Sokszor kerül a vegetáriánus és egészségtudatos ételekbe is, mivel alacsony kalóriatartalma és magas rosttartalma segíthet a jóllakottság érzésének fenntartásában.

A cukkini nem csak ízletes, de tápláló is. Gazdag forrása a C-vitaminnak, A-vitaminnak, káliumnak és rostoknak. Ezek a tápanyagok hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez, a bőr egészségének fenntartásához és a megfelelő emésztéshez.

Legyen szó egy könnyű nyári salátáról vagy egy szaftos, töltött cukkiniről, ez a zöldség mindig jó választás a kulináris kalandokhoz. Ilyen kalandra hívjuk most az EllenLábas nézőit is. Az alábbi videón bemutatjuk a jénai tálban elkészíthető receptünket.

Hozzávalók:

  • 4 darab cukkini
  • 5 tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 deci tej vagy. növényi tej
  • zöldhagyma (snidling)
  • só, bors
  • kapor
  • a jénai kikenéséhez zsiradék

A recept pedig itt látható:

További cikkeinkért kattints ide!

loading...