Merülj el Délkelet-Ázsia sokszínű világában!

Vakítóan fehér homokos tengerpartok, buja esőerdők, működő vulkánok és ezer éves különös épületek. Ez mind Indonézia, ahol nemcsak az építészet és a gasztronómia, de a kultúra is sokszínű. Hagyd magad mögött a nyugati ember rohanó életmódját, és merülj el ebben az ázsiai álomvilágban.

 

Bali, a megtalált paradicsom

 

Az 5633 km2 területű sziget Indonézia legfelkapottabb turisztikai központjává nőtte ki magát azóta, hogy az ország a demokratizálódás útjára lépett. Ez nem is csoda, hiszen a sziget belsejében őserdők váltakoznak szépen művelt teraszos rizsföldekkel, a tengerpartok pedig a Kék Lagúna című film képi világát idézik. A sziget a Gunung Agung nevű, ma is működő vulkánnal büszkélkedhet, ami utoljára 2017-ben tört ki. Mivel ez a sziget az indonéz turizmus központja, a szállodák és a turisztikai szolgáltatások itt a legmagasabb színvonalúak. Mindezt megtapasztalhatjuk a WanderWell Indonéziában tett túrájával.

 

A balinéz művészet varázsa

 

A kelet-jávai Majapahit Birodalom hanyatlásával a 15. századtól a közeli Jáva szigetéről tömegesen érkeztek kézművesek Balira, ami termékenyen hatott a helyi művészetre. Az ebből kinőtt Balinéz kultúra sajátosan egyedit alkotott minden művészeti ágban a táncoktól kezdve a szobrászaton át a fafaragásig bezárólag. Ismerd meg a ritmikus helyi táncokat is! Hallgasd a sokszínű gamelán zenei stílus xilofonjait és egyéb ütős hangszereit! Vásárolj a helyi piacokon az itt alkotó mesterek fafaragványaiból! A balinéz kultúra biztosan elvarázsol, érdemes megmerítkezni benne.

 

Jáva, ahol a vallások békében élnek egymással

 

Míg a föld többi részén a világvallások élet-halál harcot vívtak egymással, addig Jáva szigetén az iszlám, a buddhizmus és a hinduizmus békésen megfér egymással. Borobudur buddhista és Prambanan hindu szentélyei máig épségben megtekinthetőek, és a sziget legfontosabb történelmi látnivalói közé tartoznak. A sziget békéje felett az autonómiával rendelkező yogyakartai szultán őrködik, akinek palotája holland, portugál, kínai és iszlám eredetű stílusjegyeket visel magán és a legnagyobb turistalátványosság Yogyakartában. 

 

Pihenés aktívan vagy lustán

 

Ha meguntad a templomok és paloták látogatását, akkor várnak a pálmafás strandok, és a vakító kék víztükör. Búvárkodhatsz, úszhatsz, napozhatsz ebben a földi paradicsomban. Kajakkal felfedezheted a közeli lagúnákat és érintetlen partszakaszokat, vagy strandröpladházhatsz a barátaiddal a fövenyen. Ha viszont csak a függőágyban heverésznél egy könyvvel, hallgatva az óceán hullámait, itt ezt is könnyen megteheted. Gyorsan elveszítheted az időérzékedet, ha felveszed a helyiek élet ritmusát, de ezt sose bánd. Jusson eszedbe a népszerű ázsiai mondás: “A nyugati embernek órája, a keletinek ideje van.”

 

Akár társasággal, akár a pároddal akarod tölteni az idődet, biztos lehetsz benne, hogy életed végéig emlékezni fogsz Délkelet-Ázsia eme gyöngyszemeire. Ha megszületett benned a döntés, hogy ezt mind látni akarod, a WanderWell utazási iroda mindenben segít neked. loading...