DK: újabb sokk jön szeptembertől a családoknak

DK: Drágulhat az iskolai menza.

Már alig tudják fizetni a magyar családok az orbáni áremelések miatt dráguló iskolai menzákat, szeptemberben jön az újabb sokk – írja közleményében a DK.

Gy. Németh Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője ír a családokat fenyegető újabb bajról. Hatalmas drágulást okozott az iskolai menzákon az orbáni infláció a magyar közétkeztetők szövetsége szerint. Ekkora összeget a magyar családok jelentős része már csak alig-alig tud kifizetni. Nem is ez az egyetlen baj. A spórolás miatti rossz minőség miatt rengeteg gyerekeknek szánt étel végzi a kukákban.

A Demokratikus Koalíció szerint a szeptemberi iskolakezdés után tovább fogja emelni az Orbán-kormány az iskolai étkeztetés árát. Az orbáni infláció miatt már most egyre drágább és egyre rosszabb minőségű ételeket kapnak a magyar gyerekek.

A DK szerint az Orbán-kormány elhibázott döntései miatt drágultak ilyen mértékben az alapélelmiszerek, az Orbán-kormány hajtott végre drámai rezsiemelést, miközben egy fillérrel sem támogatják az iskolai közétkeztetést. Sőt az erre szánt pénzből is elvesznek az önkormányzatoktól és az iskoláktól.

Amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció, folytatódnak az áremelések és a megszorítások. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt és minden iskolás gyermek számára megfizethető és minőségi étkeztetést biztosítson.

Gy. Németh Erzsébet, a DK orszsággyűlési képviselője, szociális- és nyugdíjügyi árnyékminiszter fontos problémára hívja fel a figyelmet. Van-e értelme ócska ételért drága pénzeket kifizetni? Hogy fogják bírni a szeptemberi sokkot a családok? Hamarosan a napi meleg főétkezést is felváltják a szalámis szendvicsek? Ezt az egészséges táplálkozást biztosítja gyerekeinknek a családbarát kormány?

További cikkeinkért kattints ide! Ha szerinted is drágák az ételek, költségkímélő receptekért ezt a csatornát ajánljuk.

loading...