A legjobb lángos: egy piaci árus felfedte a féltve őrzött receptet

A legjobb lángos elkészítése otthon is nagyon egyszerű.
fotó: ellenszel.hu

A legjobb lángos receptjét bárhol is keressük az interneten, sosem lelünk tökéletes verzióra. Mindenhol mások a hozzávalók, de a legszebb emlékeinkben létező piacos verziót nem sikerül otthon elkészíteni. Egy piaci árus átadta nekünk a tökéletes receptet, most megmutatjuk nektek is.

Van, aki kefirt, van, aki krumplit, van aki még ezeknél is kacifántosabb hozzávalókat tesz a lángos tésztájába. Biztosan ezekből is lehet finomat sütni, de mégsem lesz olyan a végeredmény, amilyenre számítunk. Jó hír, hogy ehhez a recepthez minden megvan otthon, nem kellenek hozzá piaci, büfékocsis körülmények.

A legjobb lángos nem a 20 literes olajos edényen múlik, és nem is a speciális sütőn. Ha követjük az arányokat, és betartjuk azokat a lépéseket, amelyeket feltétlenül szükséges, a saját konyhánkban is könnyedén csodát alkothatunk.

A legjobb lángos receptje nem nehéz. A képen két lángos látható.

Mire lesz szükség mindenhez? Semmi extrára. Lisztre, olajra, tejre, cukorra, sóra, élesztőre, türelemre és figyelemre. Kezdő szakácsok is elkészíthetik, viszont az idővel nem szabad spórolni. Duplán kelesztjük, így lesz ebből a legjobb lángos. Ahhoz pedig legalább egy óra szükséges összesen.

Más buktatója ennek a receptnek nincs. Könnyű elkészíteni, így bárkinek szívesen ajánljuk. Az alábbi videón részletesen mutatjuk be a lángost. Fontos, hogy végignézzétek a videót (nem hosszú, de minden percben új, hasznos információkat kaptok.)

Íme:

További cikkeinkért kattints ide! Ha még több receptünkre vagy kíváncsi, itt tudsz feliratkozni az EllenLábas csatornájára.

loading...