Kocsis Máté durván megtámadta Szijjártó Pétert

Kocsis Máté durván megtámadta Szijjártó Pétert

Kocsis Máté durván megtámadta Szijjártó Pétert. A Fidesz frakcióvezetője szerint Szijjártó Péter goromba megszólalást engedett meg magának a Fidesz parlamenti frakciójával szemben.

Kocsis Máté a Telex kamerája előtt goromba dolognak nevezte, hogy Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter technikai kérdésnek minősítette a svédek NATO-csatlakozásának parlamenti engedélyezését. Kocsis szerint a parlament, mint a legfőbb népképviseleti szerv, szuverén módon hoz döntéseket, azokat nem szerencsés technikai kérdésnek minősíteni.

Szijjártó lényegében beismerte, Kocsis viszont most tagadta, hogy a fajsúlyos politikai döntések, mint a svéd NATO-csatlakozás ratifikálása, valójában a Karmelitában születnek, és a kormánypárti frakciók szavazógépként működnek.

Kocsis szerint a viták még fennállnak, a svédek évek óta hazudnak és sértegetik Magyarországot. Legalább „illene azt mondaniuk, hogy üljünk le, tisztázzuk, de nincs ilyen” – mondta.

A Fidesz-frakció többsége egyébként egyetért a csatlakozás kérdésében, de a probléma még mindig ugyanaz szerinte, hogy a svéd félnél a kormány által felkért delegáció nem törekszik a rossz viszony rendezésére.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...