Novák Katalin marhaságot mondott, imádjuk, ahogy helyre tették

Novák Katalin marhaságot mondott, imádjuk, ahogy helyre tették

Novák Katalin marhaságot mondott, imádjuk, ahogy helyre tették.

A köztársasági elnök utazgat a világban, most éppen Ruandába ugrott el kirándulni elnöki feladatainak eleget téve. Novák itt arról beszélt egy emberi jogi konferencián, hogy

„a teljes női egyenlőséget egy ország még nem érte el azzal, hogy nőt választott elnökké.”

Erre reagált a Facebookon Juszt László, akinek írását már több ezer ember osztotta meg:

„Novák Katalin: »A teljes női egyenlőséget egy ország még nem érte el azzal, hogy nőt választott elnökké.«

Asszonyom!

A mondattal önmagában semmi baj. A részletekkel, amelyek mögötte rejtőznek viszont igen. Mert, ha teszem azt önmagára gondolt, akkor semmi értelme nincsen, hiszen Önt nem egy ország választotta meg, hanem egy ember választotta… ki.

Mondjuk ki, Önnek szerencséje volt, s így bátran kijelenthette: „Én hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a kényszer üldöz el itthonról, hogy nem kórházi ápolónőként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.”

Oly sokan és oly sokszor kérdőjelezték meg Göncz Árpád köztársasági elnök legitimitását, pedig az ő személyében az akkori legnagyobb kormány és ellenzéki párt egyezett meg. (MDF-SZDSZ) S az Országgyűlés 295 igen szavazattal 13 ellenében szavazta meg. Akkor hat parlamenti párt szavazott így. Önt most csak a sajátjai szavazták meg + 1 fő. Így azután kijelenthetem, hogy az Ön személyében nem csak a női egyenlőséget, de a demokráciát sem szavazta meg ez a parlament.”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...