A DK válaszokat követel: Milyen megszorításokra készül a kormány?

A DK válaszokat követel: Milyen megszorításokra készül a kormány?
Kép forrása: EPA

A DK válaszokat követel az Orbán-kormány minisztereitől: milyen megszorításokra készülnek? A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésekkel fordult Orbán Viktorhoz, Lázár Jánoshoz, Pintér Sándorhoz és Csák Jánoshoz

Másfél hete jelent meg az a vészjósló, Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat, amely megszorítások előkészítésére szólítja fel az Orbán-kormány több miniszterét. A határozat többek között a családi adókedvezménynél, a családi pótléknál, a gyógyszertámogatásoknál, az állami beruházásoknál, valamint az egészségügyi, oktatási és szociális kiadásoknál ír elő „megtakarítást”, azaz megszorítást.

A DK ezért írásbeli kérdésekkel fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Lázár János építésügyi miniszterhez, Pintér Sándor belügyminiszterhez, valamint Csák János családpolitikáért is felelős kulturális miniszterhez. Ne titkolják tovább a magyar emberek elől a készülő orbáni megszorításokat.

  • Csökkentik, vagy el is törlik a családi adókedvezményt és a családi pótlékot?
  • Drágábbak lesznek a gyógyszerek?
  • Még kevesebb pénzt kapnak az iskolák és a kórházak?
  • Tovább csökken a bérek és a nyugdíjak értéke az orbáni infláció miatt?

– sorolja a súlyos, mindannyiunkat érintő kérdéseket a DK friss közleménye.

Amíg Orbán Viktor marad, addig az áremelések és a megszorítások folytatódni fognak. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...