Kifütyülték Orbánt Ausztriában

Orbán kudarca, ami a boltokban történik.
Kép forrása: MTI

Kifütyülték Orbánt Ausztriában. „Szégyelljétek magatokat” – skandálták Orbánnak és Aleksandar Vucic szerb elnöknek.

Hangos tiltakozások közepette kezdődött Aleksandar Vucic szerb elnök, Karl Nehammer osztrák kancellár és Orbán Viktor miniszterelnök hármas találkozója Bécsben – írja a Standard. Nehammer reggel a Ballhausplatzon fogadta Orbánt és Vucicot tüntetők „Szégyelljétek magatokat” kiáltásai és füttyszavai közepette.

A kancellár kiterítette a vörös szőnyeget a két vendége elé, de a biztonság kedvéért a kancellária bejáratánál egy rácsot is elhelyezett őrökkel. Az SOS Balkanroute és az Omas gegen Rechts (Nagymamák a Jobboldal ellen) civil szervezetek mintegy tucatnyi aktivistája a tér túlsó széléről Orbánnak és Vucicnak kiabált, például azt, hogy „senki sem illegális”.

A „meg nem választott” kancellárnak (Nehammer úgy került a kancellári székbe, hogy elődje lemondott) címzett beszólásoknak is („Nehammer, du Gangster, bald bist du weg vom Fenster”, valami olyasmi, hogy „Nehammer, te gengszter, hamarosan eltűnsz a képből”, németül jobban hangzik) nagy sikere volt.

Mint a Standard írja, Nehammer az eseményt megelőzően kifejtette, hogy a cél az illegális migráció elleni küzdelem fokozása a két partnerországgal közösen, elsősorban a külső határvédelemre összpontosítva. December vége óta az osztrák rendőrök a Róka-művelet keretében Magyarországon is bevetésre kerültek az embercsempészek és az illegális migráció elleni küzdelemben.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...