Kemény büntetéseket osztanak Horvátországban, erre figyeljen

Kemény büntetéseket osztanak Horvátországban, erre figyeljen

Kemény büntetéseket osztanak Horvátországban, erre figyeljen, ha a szomszédba megy nyaralni. Több mint 100 ezer forintra is megbüntethetnek.

Táblákat helyeztek ki a hatóságok a népszerű horvátországi nyaralóhelyen, Splitben, hogy a helyes viselkedés szabályaira emlékeztessék a nyaralókat, hívta fel a magyar utazók figyelmét a Portfolio.

A táblákon szereplő szabályok ugyanakkor nem csupán etikai útmutatások, akik nem követik őket, akár 300 eurós, azaz több mint százezer forintos büntetést is kaphatnak.

Elege lett Split városvezetésének a helytelenül viselkedő turistákból, ezért táblákat helyeztek ki a népszerű nyaralóhelyen. A Croatia Week szerint a táblákon tudatják a nyaralókkal, hogy tilos

  • közterületeken alkoholt fogyasztani,
  • hangoskodni,
  • a strandokon kívül fürdőruhában tartózkodni,
  • a városfalakra vizelni.

Komoly pénzbírsággal büntethetik azokat, akik nem tartják be a szabályokat. 300 eurós bírságot kaphatnak azok, akik a fentieken túl közterületeken esznek, isznak, a parkokban alszanak, nem hagyják el az éttermeket zárás után, belemásznak a szökőkutakba, vagy felmásznak a műemlékekre és szobrokra. A közterületen hányásért szintén büntetés jár, ezért 150 eurós bírságot szabhatnak ki.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...