Az árstopok kivezetése tömeges húsromlást hozhat

Schengeni övezet: ez történne, ha kizárnának minket. A képen Orbán Viktor.
Orbán Viktor

Ahogy már megszokhattuk a Fidesztől, újra elbuktak. Az Orbán Viktor vezette bohóctársulat még az árstopok intézményét sem tudta megtartani. Hamarosan kivezetik a hatósági árakat, így lesznek olyan háztartások, amelyekben a hús lekerül az asztalról.

Mit jelent az árstopok hiánya?

Hozzászoktunk a 2000 forint alatti csirkemellhez. Ha hirtelen megugrik az ára, úgy érzékeljük majd, mintha a többszörösét kellene érte kifizetnünk. A pszichológia így működik. Ennek apropóján nem is fogjuk megvenni egy ideig a csirkemellet vagy a sertéscombot. Ez vezet el a tömeges húsromláshoz és az éktelen pazarláshoz.

Akciók persze lesznek, de egy áru kivezetése az akciókkal nem egyszerű feladat. Ha emberséges lenne a kormányunk, készülne arra, hogy ez a probléma felüti a fejét, és felajánlaná a húsok felvásárlását, amit szociális alapon kiosztana.

A mi kormányunk azonban ilyet soha nem tenne. Nem azért, mert nem állna módjában, hanem azért, mert gyűlöli a szegényeket. Ezért van az, hogy annyit érünk, amennyink van a Fidesz értelmezésében. Ez azért is vicces, mert a béreket számos ágazatban a kormány határozza meg. Hogyan érjen többet egy tanár annál, amit a kormány ad neki? Vagy egy ápoló? Vagy egy postás?

A kereskedelmi szektorban más a helyzet, ott piaci verseny van, cégek, vállalkozások próbálják maximalizálni a profitjukat. Az árstopok kivezetése az ő nyakukba is nagy terhet ró. Ha nem kezdik el osztogatni a húsokat, rajtuk marad.

Ezt intézte nekünk a kormányunk.

További cikkeinkért kattints ide, vagy ha unod a politikát, látogasd meg Magyarország legizgalmasabb főzős csatornáját ide kattintva!

loading...