DK: Varga Judit megbukott, Orbán menekíti az országból

DK: Varga Judit megbukott, Orbán menekíti az országból
Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook

Lemondott a botrányairól híres Varga Judit igazságügyi miniszter. A DK szerint a fideszes politikus megbukott, Orbán kimenekíti az országból.

„A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével” – jelentette ki Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A Fidesz EP-listavezetője egyben Orbán jelöltje is lehet az Európai Bizottságba. De annak idején már Trócsányi László esetében is láthattuk, hogy Orbán akarata külföldön korántsem minősül szentírásnak. Pedig Trócsányira jóval kevesebb kellemetlen ügy égett rá igazságügyi miniszterként, mint Vargára. Varga Judit miniszterségét olyan botrányok árnyékolták be, mint

  • a Pegasus-ügy,
  • a végrehajtói kar rendszerszintű korrupt működése fölött szemet hunyó, sőt, abban anyagilag érdekelt Völner Pál miniszterhelyettes lebukása,
  • és akkor a kormány kontra Brüsszel konfliktus egyik legfontosabb okáról, az igazságügy uniós jogállamisági elvekkel ellenkező átalakításáról nem is beszéltünk.

Trócsányi biztosi jelöltségét pedig annak idején a miniszteri működésében talált kifogások miatt és a rendszeresen kormányzati megbízásokat teljesítő ügyvédi irodájának következtében utasította el az Európai Bizottság. Így lett helyette Várhelyi Olivér a magyar biztos. A legvalószínűbb tehát, hogy

Vargából a végén nem uniós biztos, hanem az Európai Parlament egy képviselője lesz csupán, ami a magyar soros uniós elnökségi ciklus küszöbén egyértelmű bukásnak tekinthető a HVG szerint.

A DK szerint Varga Judit megbukott, Orbán pedig éppen kimenekíti káderét az országból. A párt szerint így is utol fogja érni az elszámoltatás.

DK: Varga Judit megbukott, Orbán menekíti az országból


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...