A Fidesz firkászai pánikban, az asztal alá kuporodtak: polgárháború

Fideszes firkászok pánikban. Mi lesz most?

Putyin beszédet mondott, amelyben aligha tűnt stabilnak a helyzete. Egy kapkodó, beteg ember képét festette, aki nem tudja, hogy mi tévő legyen. Mindenkit megfenyegetett, aki részt vesz a „hátba szúrásában.” Holott mostanra már két város is ellenállás nélkül adta meg magát a Wagnernek. A Fidesz firkászai erre nem számítottak.

Az orosz elnök azzal indított, hogy fegyveres lázadás történt, amelyet hazájuk elárulásával egyenlőnek tart: véleménye szerint bizonyos személyes érdekek vezettek néhány embert ahhoz, hogy árulják hazájukat és azt a célt, amelyért a hadsereg küzdött.

Putyin a történteket hátba szúrásnak nevezte, és a 1917-es eseményekhez hasonlította a jelenlegi helyzetet, de nem nevezte meg konkrétan Prigozsin nevét. Emellett elmondta, hogy személyes ambíciók vezettek a nagy áruláshoz. Rámutatott arra is, hogy „terrorizmusellenes” szabályokat vezettek be Moszkvában és számos más régióban. Azokat, akik megosztani próbálják az orosz társadalmat, megbüntetik. Mindent meg fog tenni az ország védelme érdekében – tette még hozzá.

A Fidesz firkászai az asztal alá bújva várják a főnökeik utasításait

Mivel Oroszországban akkora a káosz, hogy még a védelmi miniszter helyettesét is elrabolták, nehezen tudják koordinálni az Orbán-féle propaganda-híradót. Amíg nincs egységes álláspont, most a magyar köztévé és a többi oroszbarát, kamu információkat, féknyúzokat gyártó hírportál, televízió nem tud mit kezdeni a helyzettel. Valószínűleg az asztal alá bújva reszketnek, hogy veszélybe került a pozíciójuk, hiszen eddig a „híreik” javarészét az orosz propaganda tette ki.

Nézzük tehát, hogy miként reagáltak a fidesz firkászai a kialakult helyzetre:

Az Origo 80 éves sztárt ünnepel, valamint az eltörölt CSOK-ról hazudozik. Szót ejt a „világ végén” található energianyerőről is, amely a tengeri hullámokból alakítana energiát. Egy kis mondattal azért beszélnek „készültségről” is Oroszországban, miközben itthon háborús vészhelyzetről papoltak hónapokig.

A Fidesz firkászai nem szívesen beszélnek a háborúról.

A Ripost még ennél is tovább megy. Szót sem ejt az orosz válságról. Inkább arról cikkez, hogy elégetett gyermekjátékok köthetők ahhoz, hogy Jámbor András valamilyen módon összefüggésbe hozható a pedofíliával. Emellett babaváró hitel, CSOK és Brüsszel szidása történik.

A Ripost még ennél is tovább megy. Elégedett gyermekjátékokkal szidja Jámbor Andrást.

Nem lennénk most a fideszes propagandisták helyében. Nehéz lehet nem megírni az eddig hősként ünnepelt orosz agresszor kaotikus helyzetét.

loading...