Fegyveres lázadás Oroszországban: Putyin hamarosan beszédet mond

Fegyveres lázadás Oroszországban: Putyin hamarosan beszédet mond
Kép forrása: AFP

Fegyveres lázadás Oroszországban: Putyin hamarosan beszédet mond. Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette be a TASZSZ-nak.

Tegnap fegyveres felkelést jelentett be Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére. A zsoldosparancsnok nem Putyint akarja megbuktatni elmondása szerint, hanem az orosz védelmi minisztérium vezetőit.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette be az orosz állami TASZSZ-nak, hogy az Vlagyimir Putyin hamarosan élőben tart beszédet a kialakult helyzetről.

Vlagyimir Putyin orosz elnök „a közeljövőben” élőben tesz közzé egy felhívást

– közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz hírügynöksségel.

Korábban az orosz elnök hivatala csak annyiban kommentálta a Wagner zsoldoscsapatai miatt kialakult helyzetet és oroszországi területen végrehajtott katonai műveleteket, hogy arról tájékoztatták Vlagyimir Putyint is.

Peszkov nem közölte, hogy mikor kerülhet sor a bejelentésre. Maga a közlemény a TASZSZ felületén moszkvai idő szerint 8:46-kor jelent meg, írja a Portfolio.

A hírek szerint Jevgenyij Prigozsin és zsoldosai elfoglalták a déli katonai körzeti központot, irányításuk alá vonták Rosztov-na-Donout.

Fegyveres lázadás Oroszországban: Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére szerint a hadsereg és a nemzeti gárda egy része átállt. Arról is beszélt, hogy az 1,1 millió fős Rosztov-na-Donu központját most a lázadók ellenőrzik

Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg fegyveres felkelést robbantott ki Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére Oroszországban. A hadsereg és a nemzeti gárda egy része átállt, nagyon úgy tűnik, hogy az 1,1 millió fős Rosztov-na-Donu központját most a lázadók ellenőrzik

– írja a Portfolio.

A rosztovi polgármester, Vaszilij Golubev arról ír a Telegramon, hogy minden hétvégére tervezett nyilvános rendezvényt lemondtak Rosztovban. Emellett azt is írja, a városi közlekedés működik, de a városközpontban vannak elterelések. Az elővárosi vasúti közlekedés is rendben működik.

Voronyezsben szintén töröltek minden nyilvános rendezvényt. A Telegramon a helyi kormányzó, Alekszandr Guszev azt írta, a helyzet stabil, és mindenkit nyugalomra intett. Voronyezs körülbelül félúton van Rosztov és Moszkva között.

Rosztov és Voronyezs után pedig Lipeck is törölte a nyilvános rendezvényeit. Lipeck Voronyezs felett, Moszkva irányában található.

A Voronyezs és Moszkva között félúton fekvő Tula városában is törölték a nyilvános rendezvényeket, írja a TASZSZ.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...