Hatékony mikroszálas törlőkendők, amelyek megkönnyítik a takarítást

Az eredményes takarításhoz hatékony eszközök kellenek, olyanok, mint amilyenek a mikroszálas törlőkendők is. Professzionalitásuknak köszönhetően a szennyeződéseket egyszerűen és gyorsan eltávolítják a felületekről.

 

A mikroszálas törlőkendők “születése”

 

A Flornál kapható mikroszálas törlőkendők több gyártó kiváló minőségű termékei, sokféle változatban léteznek, és nagyon magas tisztítóerővel rendelkeznek. Ezek egyike a Vileda mikroszálas törlőkendő, amely a minősége mellett azzal is dicsekedhet, hogy a gyártója nevéhez fűződik a mikroszálas anyagokkal történő takarítás feltalálása.

 

A korábban bőrtermékek és tömítések gyártásával foglalkozó Vileda, a mikroszálas anyagokat azzal a szándékkal alkotta meg, hogy egy tömítőanyagot fejlesszenek ki belőle. A kísérletek alkalmával a gyár vezetőségének feltűnt, hogy a takarítószemélyzet a szimeringgyártáshoz is használt maradék anyagokkal takarít.

 

Így ismerték fel azt a tényt, hogy ezek a szövetdarabok nagy tisztítóképességgel rendelkeznek, innen pedig egyetlen lépés volt a tisztítókendők gyártásának ötlete.

 

A mikroszálas kendők tulajdonságai

 

A mikroszálas törlőkendők a hatékonyságuk eredményeképpen nagyon sok otthonban és munkahelyen jelen vannak. Sokféle feladat ellátására alkalmasak, költséghatékony megoldásnak számítanak, egyszerűen használhatók.

 

A Vileda mikroszálas törlőkendők szálai az 1 den vastagságot sem érik el, aminek köszönhetően a súlyuk többszörösének megfelelő folyadékot is képesek felitatni, anélkül, hogy a törlés során megkarcolnák az adott felületet.

 

Kialakításuk szerint a mikroszálas törlőkendőknek két fő csoportja van:

 

  • Szőtt mikroszálas törlőkendők: a tapintásuk puha, de ez ne tévesszen meg senkit, hiszen a mikroszálak horgonyos kialakítása miatt a szennyeződéseket könnyen felszedik a felületekről (por, darabos szennyeződés). Alkalmasak nedves használatra is.

 

  • Nem szőtt mikroszálas törlőkendők: hőkötéssel vagy préseléssel alakítják ki az alakjukat. Lényegesen vékonyabbak, emiatt minimális a nedvszívó képességük, cserébe a vizet az adott felületen egyenletesen oszlatják el, ami így pillanatok alatt csík- és foltmentesen elpárolog. Tökéletesen használhatóak üveg, kerámia, fém felületek törlésére. De hatékonyak lehetnek az ablakok, a poharak, a tükrök, a csempék, a járólapok, a konyhapultok gyors tisztítására is. Egyes típusai egy adott sík felületekről képesek a baktériumok nagy részét is mechanikusan eltávolítani.

 

Mire való a színkódolás?

 

A mikroszálas törlőkendők különböző színei nem véletlenek, és nem is dizájnelemek. A színeknek a HACCP szerinti takarításban van jelentős szerepük.

 

Ahány eltérő szín, annyi eltérő felhasználási terület:

 

  • Kék: általános törlési folyamatokra használják – ilyen például a bútorok letörlése, és a portörlés.
  • Zöld: a konyhai felületeknél használják.
  • Sárga: fürdőszobák, mosdók takarításához ajánlott.
  • Piros: a nagyobb fertőzési veszélyt jelentő helyiségeknél alkalmazandók (WC-k).

 

Használjon Ön is mikroszálas törlőkendőket a takarításhoz! loading...