A DK leleplezte a kormány áramár plafon trükkjét

Kiadták a figyelmeztetést: durva időjárás vár ránk

A DK leleplezte a kormány áramár plafon trükkjét. A párt szerint Orbán-közeli üzletemberek rezsiszámláit csökkenti az Orbán-kormány az áram árplafonjával.

A Demokratikus Koalíció közleménye szerint, miközben a magyar emberek és vállalkozások vért izzadva próbálják kifizetni a hétszeresére emelt rezsit, az Orbán-kormány csak a fideszes milliárdosok rezsiszámláit csökkenti. Gulyás Gergely bejelentette, hogy csak három gazdasági ágazatban csökkentik árplafonnal az áram árát. Ezekben mind Orbán-közeli üzletemberek cégei az uralkodók:

Mészáros Lőrinc a szállodaiparban, Orbán Viktor veje, Tiborcz István a szállítmányozásban, illetve Csányi Sándor a feldolgozóiparban.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány csak az Orbán-közeli üzletemberek rezsiszámláit csökkenti. A magyar emberek és vállalkozások tovább fizethetik a hétszeresére emelt rezsit.

Amíg a fideszes milliárdosok tovább gazdagodnak, addig a magyarok továbbra is világrekorder áfát fizetnek az áram és a gáz után. Tovább szenvednek az orbáni inflációtól és az élelmiszerdrágulástól, és egyre kevesebbet ér a bérük és a nyugdíjuk. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és a hétszeres rezsiemelés.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy letörjék az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek, zárul a közlemény.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...