Falburkolatok: természetes és egyedi megoldások

Ki ne szeretné egyedivé és természetes hatásúvá tenni az otthonát? A homlokzati burkolatok kapcsán azonban számtalan lehetőségünk van válogatni, hiszen bőven akadnak különleges és mutatós darabok. A fahatású változatok egyre népszerűbbek, hiszen amellett, hogy időtállóak, tartósak, könnyű őket karbantartani. Más kérdés, hogy milyen színt és mintát válasszunk. 

 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen természetes és egyedi megoldások közül válogathatunk manapság. 

 

Fahatású homlokzati burkolatok

 

A Tiissa Wood effect kollekciójának burkolatai könnyű súllyal rendelkeznek, emellett vízállóak, hosszú élettartamúak, nem beszélve arról, hogy egyszerű és gyors összeszerelést tesznek lehetővé. A homlokzati burkolatokról tehát valószínűleg már mindenki hallott, azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy tulajdonképpen mik ezek, és milyen szerepük van az ingatlan kapcsán. Amellett, hogy fizikai réteget képeznek az épület külső falán, szinte az egészet lefedő, egyfajta védőrétegként szolgálnak. 

 

A homlokzati burkolatnak van egy olyan szerepe is, hogy egységesíti az épületet, esztétikussá és funkcionálissá teszi azt, mindez kedvező a megjelenés, a szigetelés és persze az ingatlan értéke kapcsán egyaránt. Megóvja a falakat a nedvességtől, plusz hangszigetelésként is szolgál, valamint további védelmet nyújt a belső és a szerkezeti elemek számára. Számtalan előnye van tehát annak, ha valaki burkolattal látja el az épület külső falát. 

 

Mit érdemes tudni a Kerrafront burkolatokról?

 

A Kerrafront Wood effect modern homlokzati burkolat, amely szinte semmilyen karbantartást nem igényel. Amíg például a fát rendszeresen szükséges festeni, ami pénz és idő, ennél az innovatív megoldásnál ezt elfelejthetjük. A burkolat rendkívül tartós és ellenáll minden időjárási viszontagságnak, nem fakul ki, nem deformálódik, de még a hőmérséklet-változások sem tesznek benne kárt. 

 

Nagy előnye, hogy jó levegőkeringést biztosít, ezáltal megakadályozza a penész kialakulását. A könnyű súlya miatt, valamint a beépített kapcsoknak köszönhetően gyors és egyszerű telepítést tesz lehetővé. A 100%-ban vízálló vágott élek nem igényelnek semmilyen további védelmet, olyannyira, hogy a gyártó 10 év garanciát vállal a termékekre. A sokoldalúság és az időtállóság az új Wood effect kollekcióra is jellemző. Az abban használt famintázatok többféle színben érhetőek el.

 

Hogyan válasszunk?

 

A homlokzati burkolatok választása során ügyelni kell többek között az épület fekvésére, annak helyére, illetve arra is, hogy milyen stílusban készült. A természetes fahatású burkolatok szinte minden esetben megoldást jelenthetnek, hiszen időtállóak, nem kell őket pár évente cserélni, mert változik az aktuális stílus. Nem mindegy az sem, hogy milyen az éghajlat, milyen gyakran esik, mire használjuk a házat, de persze figyelembe kell venni a rendelkezésre álló pénzösszeget is. loading...