Egy szürke kanapé is lehet üde színfoltja a szobának! Mutatjuk, hogyan!

A nappali berendezésekor sokan döntenek egy szürke kanapé, sarokgarnitúra mellett, azonban egy idő után elkeseredve tapasztalják, hogy nem igazán illik a kialakított környezetbe a bútor. Túl snassznak, semmitmondónak találják, így azon gondolkodnak, lecseréljék-e. Holott egy-egy kiegészítővel csodás miliőt lehet létrehozni a szürke kanapéval is! Mutatjuk, hogyan!

  • tipp: Szerezz be színes lakástextilek!

 

A szürke nagyon szép szín, és egyáltalán nem unalmas. Sokféle lehetőség rejlik benne, így ha éppen kanapévásárlás előtt állsz, érdemes megfontolni, hogy ezt az árnyalatot válaszd. A VIP Kanapé U alakú kanapéi és L alakú sarokgarnitúrái között sok különleges modellt találsz elképzeléseid megvalósításához.

 

Akár a nappali közepén helyezed el az ülőalkalmatosságot, akár a sarokban, számos lehetőséged van arra, hogy a figyelem középpontjába állítsd a bútort. Színes szőnyegekkel, takarókkal, díszpárnákkal egyedi hangulatot varázsolhatsz. Sőt! Ha a szőnyeget megfelelően választod meg – legyen az fehér vagy fekete – akkor a többi kiegészítőt cserélgetve az időszaknak megfelelően alakíthatod ki az enteriőrt.

 

Karácsonykor zöld, fehér és arany színű díszpárnát tegyél a kanapéra, húsvétkor jöhet egy kis világoskék, rózsaszín, nyuszis változat, Halloweenkor pedig a narancssárga lesz a jó választás. Legyél kreatív! Ezek a kisebb változtatások fillérekbe kerülnek csupán, mégis meghitté, otthonossá tudják tenni a szobát.

  • tipp: Gombhoz a kabátot!

 

Ha már megvan a szürke kanapéd, és elégedett is vagy vele, de szeretnél kicsit változtatni az évek alatt megszokott környezeten, akkor fesd át a falakat! Teljesen új hangulatú szoba alakítható így ki. Lehet, hogy most nagy vállalkozásnak tűnik mindez, de egy hétvégi baráti összejövetelen is megvalósíthatjátok ezt a küldetést.

 

Sőt, akár színes tapétában vagy netán fotótapétában is gondolkodhatsz. Nem kell a megszokott módon cselekedni, mindenkinek jót tesz egy kis változatosság! Mutatjuk, melyik szín hogyan harmonizál a szürkével:

 

  • Sárga: vidám párosítás, napfényes hangulatot áraszt a sárga minden árnyalata.
  • Bordó: kissé komolyabb, elegánsabb hatást kelt, de egy modernebb lakásban teljesen helyénvaló.
  • Kék: megnyugtató légkört teremt, mintha friss levegő áradna szét a szobában.
  • Fehér: a tisztaságot sugallja, úgy érezhetjük magunkat egy ilyen szobában, mintha lelkünk felüdülne.

 

Fehér fal, szürke kanapé és színes, egymással harmonizáló kiegészítők? Máris úgy fog kinézni a helyiség, mint azok, amelyeket a lakberendezési magazinok címoldalán látunk!

  • tipp: Használj figyelemfelkeltő berendezési tárgyakat!

 

Ha a szürke kanapédról inkább elterelnéd a figyelmet, rendezd be a teret extravagáns tárgyakkal! Rakj a közelébe egy nagy vázát, használj különleges falidíszt vagy képet! Helyezz el mögé egy könyvespolcot!

 

Ha amerikai konyhás nappalid van, akkor válassz különleges székeket az ebédlőbe, melyekre a vendégeid felfigyelnek! Egy a lényeg: a kanapéd legyen kényelmes és szeress rajta pihenni!loading...