Baja városházára kikerült egy zászló, többen a letépését követelik

Baja városházára kikerült a zászló. Többen azt követelik, hogy vegyék le.
grafika: ellenszel.hu

Szörnyű eset történt Baja városában. Egy zászló került ki a Grassalkovich-kastély, vagyis a városháza épületére. Illetlenségnek hívják a felbőszült kormánypártiak, de van olyan is, aki a Mi Hazánktól várja a letépését.

Elképesztő, hogy mit meg nem enged magának a bajai ellenzéki városvezetés. Baja városához méltatlan, sőt, egyenesen vérlázító. Mutatjuk is, miről van szó. Nem, nem a szivárványos lobogóról! Sőt, nem is az ukrán zászlóról.

Baja városában kint lobog a zászló.

A kommentekből szemezgettünk olvasóinknak.

Letépetnék a zászlót.

Illetlenség Baja városházán a zászló.

Most akkor melyik zászló a jó zászló?

Kiss László bajai ellenzéki politikus felvilágosította a városi csoportban kommentelőket, hogy mielőtt elkezdik a szervezett zászlóletépést, vizsgálják meg az alábbi lobogót is.

Ukrán vagy bajai?

Bizony, a bajai zászló is így néz ki, sőt, az előző fideszes városvezető, Fercsák Róbert megosztásain látszik is, hogy az épület tetején már 2016-ban is ott lobogott. Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő is naponta mehetett el mellette. Talán ők már akkor tudtak valamit, és előrebocsátották a szolidaritásukat az ukrán nép felé.

Karácsonykor is lobogott a zászló. 2026-ban.
A 2016-os karácsonyi képen is látható az „ukrán” zászló, a fideszes városvezetés idején.
Ukrán zászlók ukrán zászlók hátán.
Ukránok ügetnek magyar lovakon a bajaiak ellen?

Baja városában a fideszesek mindig kényesek voltak a zászlókra

A jelenlegi ellenzéki polgármester, Nyirati Klára nyílt levelét idézzük a bajai székely zászló-gate botrány kapcsán.

Nyílt levél Csubákné Besesek Andrea (Fidesz) Képviselő Asszonyhoz:

„Tisztelt Képviselő Asszony! Kedves Andrea!

A tegnapi testületi ülésen a Fidesz- frakció nevében megkérdezted, miért került ki a BAJAI zászló a székely zászló helyére a városháza erkélyén. A kérdést ott , helyben megválaszoltam, de megteszem még egyszer itt is, mivel a Facebook- on egy posztodban ismét felvetetted ezt a témát.

A BAJAIAK kérésére, december közepén került ki a BAJAI zászló a székely zászló helyére. Természetesen azonnal elkezdtem méltó helyet keresni az utóbbi számára is. Büszkeséggel tölt el az a tudat, hogy gyönyörű kis városunk attól is ilyen pezsgő és életteli, hogy sokféle nép lakja. És emiatt színes kulturális élettel, gazdag tradíciókkal büszkélkedhetünk.

A városunkban élő nemzetiségek iránti tiszteletemet és megbecsülésemet szeretném azzal is kifejezni, hogy a székely mellett a horvát, szerb, cigány, bunyevác, sváb ( német) zászlók számára is egy megfelelő helyet találunk, és a tervek szerint hamarosan, kis ünnepség keretében helyezzük ki a lobogókat. Ennek okán írásban kerestem meg az adott nemzetiségek képviselőit, segítségüket és beleegyezésüket kérve.Úgy gondolom, hogy a székelyek iránti szolidaritás érzése fontos, és a kihelyezett zászló ennek szép jelképe. De ugyanennyire fontos az is, hogy a velünk együtt élő bunyevácok, székelyek, horvátok, romák, svábok és szerbek is érezzék: megbecsüljük őket, és ezt a zászlóik kihelyezésével is bizonyítjuk!”

Az ukrán zászló is kint lobog, de ez nem az a zászló

Baja Város Önkormányzat az Ukrajnát ért orosz háborús agresszió miatt polgárai és magyar ajkú lakossága iránti szolidaritása jeléül a mai napon a Városházán kitűzte az ukrán zászlót. Egyúttal városunk polgármestere levélben fordult Magyarország belügyminiszteréhez. Nyilatkozva, hogy a rendelkezésére álló szálláshelyeken a következő két hónapban mintegy 100 Ukrajnából, elsősorban a Beregszászi járás magyarlakta településeiről menekülők befogadására képes.

Baja tehát levizsgázott már a zászlótudományból. Szolidaritást vállal az oroszokkal harcoló kárpátaljai magyar katonákkal, és büszke minden nemzetiségére, valamint saját identitására. Ilyen egy jó város!

További cikkeinkért kattints ide! Ha unod a politikát, ajánljuk figyelmedbe a legizgalmasabb főzős csatornát, az EllenLábast!

loading...