Orbán elismerte, hogy a tévészékház és a rendőrök elleni 2006-os támadás törvénytelen volt

Árnyékkormány: Diákok tömegeinek jövőjét tette tönkre az Orbán-kormány

Gréczy Zsolt DK-s országgyűlési képviselő bejegyzése rámutat arra, hogy Orbán elismerte a 2006-os zavargások törvénytelenségét. Mégsem zavarta, hogy mit csinál a tömeg.

A bejegyzés:

„ORBÁN SZERINT BE KELL TARTANI A TÖRVÉNYEKET – ÉS 2006-BAN?

Azonnali kérdésekre válaszolt Orbán Viktor az országgyűlésben. Amikor arról faggatták, hogy miért vert meg gyerekeket a rendőrség az ő hivatalától pár méterre, azt bírta mondani: „tüntetni lehet, de építési területre betörni, középületet megtámadni, rendőröket dobálni törvénytelen.”

És nem szakadt le a mennyezet, örök hála Steindl Imrének.

Tényleg?! Be kell tartani a törvényeket? Törvénytelen középületet megtámadni? Rendőröket dobálni is törvénytelen? 

És a tévészékház 2006-ban? És az ő kordonbontása? 2006-ban autókat gyújtogatni, kirakatokat bezúzni, rendőrt baseball-ütővel és Molotov-koktéllal támadni az rendben volt? Sőt, ha a rendőrök felléptek a törvénytelen cselekmények egész sorát elkövető agresszorok ellen, az a „szemkilövetés”? Ha gyerek haját húzzák, és gázspray-vel vakítják el, pedig nem is támadt a rendőrre az törvényes? 

Orbán ismét leleplezte önmagát. Egyúttal elismerte, hogy a 2006-os attak, amelyet ő vezényelt, törvénytelen volt. Időbe telt, amíg lebuktatta önmagát, de megtörtént. 

Orbán parlamenti válasza maga a cinizmus: ha ő követtet el törvénytelenséget, az jogos felháborodás. Ha ellene tüntetnek, az már akkor is törvénytelen, ha nem követnek el semmit.

De legalább megtudtuk, 17 évvel később, hogy a csőcselék 2006-os garázdálkodása Orbán szerint is törvénytelen volt.

Ha Orbán szerint a hajhúzás, leteperés, a gázspray jár 2023-ban. Akkor 2006-ban pláne járt a rendőri fellépés a rend fenntartása érdekében.

Egyúttal „gratulálok” mindazoknak, akik ma is gyurcsányoznak” – zárja sorait a képviselő.

Orbán elismerte, hogy törvénytelen volt a 2006-os ostrom. Nem zavarta, hogy tankot loptak a tüntetők, és autókat gyújtottak fel. Az zavarja, amikor gyerekek mennek egy építési területnek hazudott helyre tüntetni. Bár ezt a tüntetést ezúttal nem ő vezényli, ahogy azt 2006-ban tette.

loading...