Dobrev Klára: Orbán 13 éve alatt áremelkedésben elsők, bérekben utolsó előttiek lettünk

Dobrev Klára: Orbán 13 éve alatt áremelkedésben elsők, bérekben utolsó előttiek lettünk

Dobrev Klára ezerfős teltház előtt beszélt arról hogy Orbán 13 éve alatt áremelkedésben elsők, bérekben utolsó előttiek lettünk. Megelőz minket Szlovákia és Románia is.

Ezúttal szombathelyen tartott hatalmas fórumot az árnyék-miniszterelnök:

Dobrev Klára óriási teltház előtt jelentette be, kit támogat a DK 2024-ben

Dobrev Klára elmondta:

Európában Magyarországon a legmagasabb az infláció, bérek tekintetében viszont az utolsó előtti helyen állunk, megelőz bennünket Szlovákia és Románia is, ennek pedig nem más, mint Orbán Viktor és kormánya az oka.

Az árnyék-miniszterelnök úgy fogalmazott: tíz év alatt, egy olyan időszakban amikor egész Európában gazdasági növekedés volt, annyi uniós pénz érkezett Magyarországra, hogy abból felújíthattuk volna az összes kórházat és iskolát, versenyképessé lehetett volna tenni az oktatást, az egészségügyet – utóbbinál megszűnhettek volna a várólisták –, jutott volna a bérek tisztességes felzárkóztatására, de akár a panelházak energetikai felújítására is.

Csakhogy Dobrev szerint a pénzt nem az emberekhez, hanem egy szűk körhöz, az Orbán-kormány oligarcháihoz juttatták, jelentős része a kiválasztottakat gazdagította.

Magyarországon az emberek többsége egyetért azzal, hogy hazánk továbbra is az Európai Unió és a NATO tagja legyen, az emberek európai minőségű életre vágynak

– szögezte le.

Sokan egyetértenek azonban abban is, hogy ne „pártközpontokban” döntsenek a mindennapjaikat meghatározó kérdésekről. Abban, hogy boldogulásuk ne „pártkatonákon” a hatalomhoz való „dörgölőzésen”, hanem egyéni képességeiken és munkájukon múljon.

Dobrev Klára szerint nem a szankciók, nem a háború az oka annak, hogy rosszabbul élünk, hanem az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikájának árát fizetjük meg minden alkalommal, amikor bemegyünk a boltba és szembesülünk kifizethetetlen árakkal.

Hozzátette: a DK célja, hogy összefogjon azokkal az emberekkel, akik fontosnak tarják európaiságukat, akik ellenzik az Orbán-kormány „garázdálkodását”. Közösen kell kialakítani egy „ellenálló tömeget”, amely segíthet abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül leváltsák Orbán Viktor rendszerét.

A szombathelyi rendezvényen bejelentették, hogy 2024-ben Nemény Andrásnak, a vasi megyeszékhely jelenlegi polgármesterének újraválasztását támogatja majd a DK.

https://www.facebook.com/dk365/posts/791651248974821


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...