Fideszes képviselő az inflációról: Auchanba járok, azok pedig tele vannak

fideszes képviselő

Fideszes képviselő az inflációról: Auchanba járok, azok pedig tele vannak.

Dávid Ferenc, a DK képviselője az élelmiszer-inflációról kérdezte volna hétfőn a parlamentben Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, de helyette Fónagy János államtitkár válaszolt, amiből megtudhatta mindenki:

Auchanba jár, azok pedig tele vannak

– írja a Telex.

Dávid Ferenc a KSH legfrissebb jelentését idézte, ami szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene 13,1 százalékkal csökkent. „Ha esetleg nem ön intézné a bevásárlásait államtitkár úr, akkor nem lenne fogalma az orbáni propaganda mögötti valóságról” – indította el személyes irányba felszólalását Dávid.

Fónagy részéről először a sokszor hallott válasz érkezett: „Nem először mondom el önnek, hogy a szomszédban zajló háború, és az arra meghozott szankciók gazdasági válságot, háborús inflációt, áremelkedést hoztak egész Európába.” Ezután viszont hirtelen személyes fordulatot vett az államtitkári viszontválasz:

„Én hetente kétszer járok vásárolni Auchanba, lakótelepi Auchanba, hálisten tele van vevőkkel, az áru tele van polcokkal”

– fordította meg válaszában az államtitkár a polc és az áru kapcsolatát. „Nem vitás, magasak az árak, de azok csökkenek és ez reményeink szerint az év végére egy számjegyűvé fognak mérséklődni” – folytatta. Végül újabb szellemes elemmel zárt.

Dávid Ferenc elkapta a fideszes képviselőt, akinek főnöke kiszorítani a külföldi multikat Magyarországról:

„Azt hittem államtitkár úr a CBA-ba, Reálba vagy a Coopba jár – mert ezek magyar láncok egyébként, csak jelzem, – és nem az Auchanba.”

A DK politikusa szerint a magyarázkodás arra utal, hogy a kormány továbbra sem fogja fel, hogy mekkora a baj.

Viszontválasza végén Fónagy papírjára pillantva hozzátette: A kormány mindent megtesz, hogy megvédje a családokat, a nyugdíjasokat és a teljes foglalkoztatottságot.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...