Nevetős emoji miatt fenyegetett meg egy gondozónőt a fideszes polgármester

Több száz rendőrt küldtek a szerb-magyar határhoz

Nevetős emoji miatt fenyegetett meg egy gondozónőt a fideszes polgármester. Ráadásul épp az, amelyik a sajtót fenyegette a múltkor azzal, hogy beperel mindenkit, aki le meri írni, hogy nincs lombkorona a lombkoronasétányon.

Egy közmunkásként dolgozó nyírmártonfalvai szociális gondozónő húsvétkor mit sem sejtve reagált egy ismerőse fényképére, amit a helyi hírességgé vált lombkoronasétánynál készítettek. Húsvét vasárnap este maga a falu polgármestere hívta telefonon, azzal, hogy azonnal vegye le a “röhögős fejet”. A polgármester az ezt követő első munkanapon szóban arra utalt az irodájába rendelt közmunkásnak, hogy felmond neki.

A nő, aki egyedül neveli 8 éves, beszédfogyatékos gyerekét, a stressz miatt táppénzre került.

„A gyereket minden reggel a hat kilométerre eső Nyíracsád iskolájába viszi, ahol szakemberek, például logopédus segítik a fejlesztését. A polgármester a nő táppénzének ideje alatt egy alkalommal észrevette, hogy a szomszéd falu felé tartanak, követte őket autóval, majd Acsádon egy boltban a vásárlók füle hallatára hangosan felelősségre vonta, hogy mit keres ott, miközben táppénzen van. Filemon Mihály a szmájlis incidens után úgy módosította a nő munkarendjét, hogy az addigi reggel 8 helyett 7-kor kelljen kezdenie, így nem tudja iskolába vinni a gyerekét”

– írja a 444.

A Hadházy Ákos által közzétett hangfelvételen hallható, hogy

„A LOMBKORONÁS, FIDESZES POLGÁRMESTER EGY NEVETŐS SMILEY MIATT KIRÚGÁSSAL FENYEGET EGY KÖZMUNKÁST.”

Először telefonon hívta fel és felszólította, hogy távolítsa el a „röhögős fejet” a lombkoronátlan sétány képe alól. Ez után berendelte magához, hogy „megbeszéljék a dolgokat”. A személyes találkozó alkalmával hangfelvételtől tartva a közmunkással kint akarta hagyatni a telefonját, de miután az erre nem volt hajlandó, csak annyit közölt:

„akkor mindent megbeszéltünk, viszontlátásra, a papírokat majd kapod”.

„Gyakorlatilag kirúgta, illetve kirúgással fenyegette, mert a hölgy a mai napig még nem kapott írásos értesítést az elbocsátásáról. Ez akkora aljasság és akkora arcátlanság, hogy amikor először hallottam, nem is akartam elhinni” – írta Hadházy.

A képviselő elutazott Nyírmártonfalvára, hogy ellenőrizze a történetet, és a nehéz körülmények között élő, valójában szociális munkásként dolgozó (de csak közmunkás bért kapó), nagyon bátor fiatal anyuka megerősítette a hanganyag valódiságát. Mint mondta, egy ismerősük családja elment a híressé vált lombkorona sétányhoz, ott készítettek magukról egy képet, ezt posztolták ki, és erre nyomott ő egy nevetős emotikont. Mint mondja, nem volt benne semmi rossz szándék, ezen kívül soha semmi mást nem tett ki a lombkorona sétánnyal kapcsolatban, de másról sem szokott írni, ami a hivatalt érinti. Ezért is lepődött meg, amikor a polgármester felhívta, és az ő értelmezése szerint is arra tett utalást, hogy kirúgja.

A fiatal nőnek nagy szüksége van a munkára, mert egyedül neveli a 8 éves kisfiát, aki speciális nevelési igényű.

Gyermekét egy közeli településre viszi iskolába minden reggel,

ezért is érintette rosszul, amikor a polgármester később bejelentette, hogy változtatna – az egyébként határozott idejű – munkaszerződésén, és reggel 8 óra helyett 7 órakor kellene kezdenie a hivatalban.

Eddig táppénzen volt, ma ment vissza először dolgozni a megfenyegetése óta. Egyelőre hivatalosan még nem bocsátották el. A hölgy pár éve még „rendes” állásban, szociális munkásként gondozta az időseket. De aztán a lombkoronás polgármester azt mondta, hogy erre nincs pénz, ezért ezentúl közmunkásként fogja ugyanazt (!) csinálni.

Hadházy szerint, ahogyan a tarvágott erdő is jelképe lett az EU-s pénzek ellopásának, a nevetős smiley miatti fenyegetés pedig a települések lakóit terrorizáló, fideszes kiskirályok szimbóluma. Csak remélni lehet, hogy legalább ez a polgármester hamarosan eltűnik a süllyesztőben – mindenesetre a helyiekkel beszélve erre látok is esélyt. Az ellenzéki közösségnek viszont mindent meg kell tenni, hogy a megfenyegetett szociális munkást megvédje.

Filemon Mihály polgármestert kedden telefonon érte el az RTL Híradó. Azt mondta, nem akar nyilatkozni, mert belső vizsgálat folyik, ami elmondása szerint azért indult, mert a nő nem látja el jól a munkáját. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt. A hangfelvétellel kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt.

Ha csak annyi igaz, amennyi a hangfelvételen hallható, Filemon az egyik legszemetebb polgármester. Olyannyira, hogy még a fideszes átlagot is felülmúlja. Egy ilyen piszok embernek el kell takarodnia a közéletből!

loading...