Videó: Kálmán Olga megrendülten emlékezett meg Vágó Istvánról a parlamentben

Kálmán Olga szembesítette a Fideszt - mindenki a videóját nézi

Kálmán Olga megrendülten emlékezett meg Vágó Istvánról a parlamentben.

„Egy demokrata emlékére” címet adott napirend előtti felszólalásának Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. Az egykori televíziós újságíró Vágó Istvánra emlékezett meg kedd délután.

„Magyarország elvesztette egyik fontos értékét”

– mondta párttársáról Kálmán Olga. Vágó István évekig volt a nézők által megválasztott legnépszerűbb televíziós személyiség, aztán hozott egy személyes döntést, amiről pontosan tudta, hogy támadások egész sorát indítja majd ellene.

„Vágó István halála nem csak hirtelensége és váratlansága miatt megrendítő. Ő volt az egyik azon kevesek közül, aki a kivételesen sikeres szakmai karrierjét feláldozta azért, hogy a magyar demokrácia ügyét képviselje”

– mondta Kálmán Olga.

Kálmán szerint Vágó a páratlan televíziós sikerek után ülhetett volna a jól megérdemelt babérjain, de nem ezt tette. A rendszerváltás óta nyíltan vállalta, hogy liberális, és „akkor sem titkolta, hogy az SZDSZ-t támogatja, amikor ez egyre kevésbé volt népszerű.” Arról beszélt Kálmán Olga, hogy Vágó tisztában volt azzal, ha belép a DK-ba, akkor mindenhol megkapja majd a magáét. „Csatlakozott a DK-hoz, pedig tudta, hogy ez véget vet a televíziós karrierjének.”

„Hát elképesztő volt, amit műveltek vele. Vádolták mindennel, méltatlanul, igaztalanul, aljas, galád módon” – folytatta, és felidézte, hogy akadtak olyan hitványok, akik még a halála után sem tudták megbocsátani Vágónak, hogy nem velük értett egyet.

„Vannak akik nem bírják elviselni, hogy vannak értékes emberek, akiknek a nézetrendszere, világképe, emberi tartása kikezdhetetlen. Akik nem megvehetőek és nem megzsarolhatók. Vágó István ilyen ember volt.”

„A Demokratikus Koalíció közössége megrendülten búcsúzik Vágó Istvántól. Egy barátot, bajtársat vesztettünk el” – mondta elcsukló hangon Kálmán Olga.

„Vágó István pótolhatatlan űrt hagy maga után. Személyisége, humora, a hangja, az egész lénye hozzátartozott az elmúlt évtizedek Magyarországához. Fontosnak tartottam, hogy ez az Ország házában is elhangozzék, és bekerüljön az Országgyűlés jegyzőkönyvébe. Hát Pista, szeretünk, nyugodj békében, az emlékedet meg fogjuk őrizni”

– zárta felszólalását.

Vágó István 74 évesen halt meg.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...