Jaj ne: Lezárták a híres lombkoronasétányhoz vezető utat

A lombkoronasétány méltó nevet kapott. Filemon Mihály polgármester pedig mindenkit beperel.
grafika: ellenszel.hu

Lezárták a híres lombkoronasétányhoz vezető utat.

„Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos!” feliratú táblát fotózott le a Magyarnarancs.hu egyik olvasója Nyírmártonfalva határában, a híres lombkorona nélküli lombkoronasétányhoz bevezető út elején. A teljesen értelmetlen építmény mellett áll egy kilátó is, amely korábban készült, a lap szerint ezért nem is lehetne lezárni a területet, mivel a kilátó is a köz javára létesült.

A Debrecentől 30 kilométerre fekvő Nyírmártonfalván 60 millió forint uniós támogatásból épült lombkoronasétány. Országos hírét annak köszönheti, hogy ez egy lombok nélküli lombkoronasétány lett. Filemon Mihály fideszes polgármestere szerint nem jött időben az uniós pénz, ezért vágták ki a fákat.

Felkerült a térképre, mint „korrupciós emlékmű”

Felkerült a Google-térképre az elhíresült 60 milliós lombkoronasétány. Nem akármilyen nevet kapott a lombkoronák és fák nélküli fahídszerű izé.

A Google-térkép nevezetességei között megtaláljuk már azt a lombkoronasétányt is, ami nemrégiben körbejárta a magyar internetet. Ez az építmény méltó szimbólumává vált az Orbán-kormány korrupciójának. Ennek megfelelően „korrupciós emlékmű” néven regisztrálták azt a térképen.

A lombkoronasétány mostantól korrupciós emlékmű a Google-térképen.

Az ATV Híradója a helyszínről tudósított, amikor is meg akarták kérdezni Filemon Mihály polgármestert is a szégyenteljes fatákolmányról. Filemon azonban ahelyett, hogy elmagyarázta volna a sajtónak, miért is nem szabad nevetni ezen a „csodán,” kilátásba helyezte, hogy minden újságot beperel, aki tudósít a témáról.

Filemon egy tipikus, Orbán-csinovnyik, aki a közösségi oldalán is puffogtatja a kormánypárti propagandát. Úgy tesz, mint akinek a családját támadják, miközben szó sincs erről. Mindössze polgármesteri minőségében kritizálja őt a sajtó, hiszen a települése határában található a korrupciós emlékmű néven emlegetett lombkoronasétány.

Az ATV által megkérdezett erdész szerint ahhoz, hogy a nemrégiben ültetett csemeték fákká fejlődjenek, legegálabb egy évtizedre lesz szükség. Gabnai Ernő erdészeti tanácsadó azt mondta: bár lombkorona már idén is várható, azonban olyan lombkoronához, ami a sétányhoz elvárható, legalább 5, de akár 10 évre is szükség lehet.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...