Árnyék-pénzügyminiszter: a kötelező akció abszolút bolsi tempó

Az árnyék-pénzügyminiszter Orbán keresztény, nemzeti kommunizmusának hívja a mostani rendszert.
Grafika: ellenszel.hu

Dr. Bodnár Zoltán árnyék-pénzügyminiszter éles kritikával illette Orbán Viktor kormányának legújabb ötletét. Isten hozott Orbán „keresztény, nemzeti” kommunizmusában! Ezt írta ki közösségi oldalára a politikus. Az Ellenszél megkérdezte őt, miért kapta ezt a megnevezést a Fidesz-KDNP rendszer.

Az árnyék-pénzügyminiszter bejegyzése.

Portálunk megkeresésére az alábbiakról tájékoztatott minket az árnyék-pénzügyminiszter:

„Keresztény, nemzeti” Orbán saját jelzője a rezsimre. Az övé egy keresztény, nemzeti kormány, a keresztény értékek utolsó európai védőbástyája, és persze nemzeti, mert nálunk minden nemzeti, még a dohánybolt is. A kommunizmus pedig az alábbi bejelentésre utal:

július 1-től a kormány kötelezően előírja, hogy a kereskedelmi láncoknak 20 élelmiszer-termékkör mindegyikében, a kormány által meghatározott termékre (ez hetente változik) akciót kell hirdetniük. Ezekben az akciókban az ár az előző harminc nap legalacsonyabb ára mínusz 10%. Ez egy abszolút bolsi tempó, ez már nem piacgazdaság, itt a kormány kénye-kedve szerint mondja meg, hogy mit, mennyiért kell eladniuk a kereskedelmi láncoknak” – írja az Ellenszélnek Bodnár Zoltán.

A piacgazdaságban szokatlan kormányzati intézkedés oka az, hogy már az Orbán-kormány sem tudja megmagyarázni, miért nálunk a legmagasabb az infláció. Ráadásul még mindig hónapról hónapra nő, 40 százalék felett jár.

A kötelező akció visszaéléseknek is teret ad, az árnyék-pénzügyminiszter jogosan bírálja

Tegyük fel, hogy a kormány úgy dönt, ezen a héten a sajtok közül kötelező leárazni valamelyiket. Bejelenti ezt vasárnap este. Hétfő reggel már az előző 30 nap árához képesti 10%-ot megy lejjebb a kereskedő által választott termék ára. Mi van akkor, ha:

  • A kormány előre megsúgja a haveri üzleteknek, hogy mely termék lesz akciós, ők pedig az előző 30 napban felviszik az árát 10%-kal. Így majd a baráti boltban ugyanannyi lesz a sajt, csak hamis „kormányzati akció” felirattal. Reklám a Fidesznek, ahogy az árstopos táblák, nem pedig érdemi segítség.
  • Konkrét terméket nem jelöl meg. Így tehát a kereskedő dönthet úgy, hogy a felvágottak közül a legdrágábbat leakciózza. Nagy segítség ez a nélkülözőknek.

Üdv Orbán keresztény kommunizmusában!

loading...