A magyar trappista sajtokkal történt ez az iszonytató dolog – fotó

A magyar trappista sajtokkal történt.
grafika: ellenszel.hu

A magyar trappista sajtokkal történt. Nem külföldön, nem Brüsszelben, hanem Hazánkban. Szavakat is nehéz találni arra a képre, ami a neten kering ezekről a sajtokról. Nem a minőségükkel van a baj.

A magyar infláció egész Európában a legmagasabb. Az Eurostat legutóbbi felmérése szerint így néznek ki a számok (százalékban):

A magyar trappista sajtokkal már úgy bánnak, mintha aranyból lennének. Elzárják őket a látogatók elől.

Hiába kommunikálja a kormány az ellenkezőjét, nálunk a legmagasabb Európában az infláció. Még mindig. Ha viszont nem a számok tengerében akarunk elveszni, hanem konkrét példákat keresni, akkor a következő kép kiváló lehet. Megmutatjuk, mi történt a magyar trappista sajtokkal egy áruházlánc polcain. Íme:

Trezorba zárták a trappista sajtokat.

Megszólalni is nehéz a kép láttán. Úgy tűnik, elzárták a fél sajtokat a vásárlók elől, mivel a Fidesz-KDNP kormányzat hatására arannyá változtak. Annyira hasít a gazdaság, hogy a magyarok már sajtot lopnak. Mi lesz a következő? A liszt, vagy a kenyér? Utóbbit már alig-alig engedheti meg magának egy nyugdíjas vagy éppen egy diák.

A szegénységi bűnözés a fentiek alapján is nagy méreteket ölthetett, hiszen miért kellene (még csak nem is egész) trappistákat elzárni trezorokban egyenként, ha nem lopnák őket? Ez a helyzet annyira abszurd, mint amikor a Szomszédok című sorozatban egy nyugdíjas néni kiflit és tejet iszik a boltban, majd meglátja őt az üzletvezető.

Nem tesz feljelentést, mert megsajnálja. Mi is sajnáljuk, hogy a Szomszédok óta is ugyanez a helyzet. Idős emberek számára már csak az emlékekben létezik a sajt.

Noha az infláció nem minden áruházat érintett. Az Országház Étterem kimaradt belőle, ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt.

loading...