Végre nagy fizetésemelést intéz az állam

Végre nagy fizetésemelést intéz az állam
Kép forrása: MTI

Nagy fizetésemelést intéz az állam.

Feljebb tolná a minisztériumoknál és más kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetők, tanácsosok fizetésének plafonját egy kormányrendelet-tervezet.

Az eddiginél jóval magasabb fizetési plafont állapít meg a minisztériumoknál és más kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetőknek egy, a kormány honlapjára felkerült friss kormányrendelet-tervezet – írja a hvg.hu.

Az indoklás szerint „az illetménytáblák a 2019. január 1-jei hatálybalépésük óta nem változtak, indokolt az illetménysávok felső határának megemelése. Ez azonban nem eredményezi az illetménysávon belül megállapított illetmények automatikus megemelkedését.”

A javaslat szerint jobban járnának a minisztériumi tanácsosok, főtanácsosok, osztályvezetők és főosztályvezetők, mivel 33-66 százalékkal is nőhet a nekik adható legmagasabb bér.

Az alábbi minisztériumi munkakörökben így nőnek a fizetési felsőhatárok, az első számsor a jelenlegi felsőhatár, a második a tervezett:

  • vezető-kormánytanácsos 650 ezer, illetve 1 millió forint,
  • kormány-főtanácsos 750 ezer, illetve 1 millió 250 ezer forint,
  • vezető-kormányfőtanácsos 1 millió 500 ezer, illetve 1 millió 800 ezer forint,
  • osztályvezető 1 millió 400 ezer, illetve 1 millió 600 ezer forint,
  • főosztályvezető 1 millió 500 ezer, 2 millió forint.

A rendelettervezet indokolása szerint az egyes vezetői beosztásokhoz tartozó bérsávok felfelé módosítására azért van szükség, mert a hatályos törvény szerinti “illetménytáblák a 2019. január 1-jei hatálybalépésük óta nem változtak, indokolt az illetménysávok felső határának megemelése.” Mindez azonban nem jelent automatikus emelést.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...