
Nagyon vártam már, hogy másokkal is megosszam azt az elfeledett receptet, amit már gyermekkoromban is nagyon szerettem. Szerintem ez a világ legfinomabb bablevese, és csak néhány hozzávalóból áll.
Ennek az ételnek a különlegessége, hogy alig kell bele valami, mégis a világ legfinomabb bablevese kerül az asztalunkra.
A nagymamám csak „tejfölös bablevesnek” hívta. Valóban egy bablevesről van szó, méghozzá zöldségezés nélkül. Ez a leves csak akkor lesz TÖKÉLETES, ha a pontos recept alapanyagait főzzük bele, semmi mást. Az egyedi ízélmény csak úgy érhető el, ha nem próbálkozunk „feldobni”.
Ha úgy érzed, hogy olyan kevés ez a belevaló, nem vagy egyedül. Biztosan felteszed a kérdést: biztos, hogy így finom lesz? A válasz határozott igen, szóval ne aggódj a mennyiség miatt.
Hozzávalók:
- 0,5 kg fehér- vagy tarkabab
- 1 nagy tejföl (ha csak kicsi van, azzal is elkészíthető)
- 1 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 10%-os ecet
- babérlevél
- só
- (a habaráshoz liszt, de ez elhagyható.)
Mindössze ennyi kell ehhez a csodához. A receptet itt mutatom be, akkor is nekivághatsz, ha nem vagy gyakorlott konyhamester, hiszen pofonegyszerű elkészíteni. Ami talán a leginkább jó és különleges jellemzője, hogy melegen és hidegen egyaránt fogyasztható. Talán hidegen még sokkal finomabb is, de ez inkább egyéni ízlés kérdése. Ha felcsigáztalak, lesd meg a videót, és ha több receptet szeretnél tőlem, iratkozz fel az Ellenlábas Youtube-csatornájára is!
További cikkeket itt találsz.