Dobrev Klára irgalmatlan számot közölt: ennyibe fog fájni Neked is

Dobrev Klára figyelmeztet: dupla annyiba kerül a lakáshitel, mint korábban.
Fotó: ellenszel.hu

Dobrev Klára olyan adatot tett közzé, ami minden családot érint. Sajnos azokat, akik a mostani Fidesz-kormány idején szövögetik a terveiket, mind sújtja. Nem közösségi szempontból, hanem egyénileg.

Noha az EU-s pénzek visszatartása egy ideje már a közösségi fejlesztéseket is gátolja, mi is megfizetjük (személyenként is) az árát a Fidesz-KDNP kormányzásának. Dobrev Klára erre hívja fel a figyelmet közösségi oldalán.

„Míg 3 évvel ezelőtt, ha valaki felvett egy 20 millió forintos lakáshitelt, akkor végül mintegy 28 millió forintot fizet vissza. Ha azonban ma vesz fel valaki egy 20 millió forintos lakáshitelt, akkor 43 millió forintot, tehát több mint a dupláját kell majd visszafizetnie átlagosan” – írja az Árnyék-miniszterelnök.

Nem nehéz kitalálni, hogy a magyar bérek mellett ki fog tudni kifizetni ennyi pénzt. Hány generáción át öröklődik majd a hitel? Milyen jövőképe van a Magyarországon élő fiataloknak? A kiszámíthatatlanság már az ifjúkorukat is átitatja. Nem tudnak vágyni a stabilitásra, mert nem is ismerik azt, hiszen 13 éve Orbán Viktor rendszerében élnek.

Dobrev Klára is kitér erre posztjában:

„Az Orbán-rendszer mára gyakorlatilag ellehetetlenítette, hogy a magyar fiatalok saját lakáshoz jussanak. Nem elég, hogy Orbán miatt élünk rosszul, a legtöbbeknek már halvány reményük sincs arra, hogy egyszer egy saját otthonuk legyen.  

Pedig van más út, van alternatíva és az Árnyékkormánnyal bebizonyítjuk, hogy lehet jobban kormányozni” – zárja sorait a DK EP-képviselője.

Korábban az Ellenszél is beszámolt arról, milyen iszonyatos terhek érintik a nyugdíjasokat, és hogy mit javasolt az Árnyékkormány már több ízben is, eredménytelenül. A Fidesz egy olyan üzleti vállalkozás, ahol az idősek iránti szolidaritásnak nincs helye, a fenti példából pedig látható, hogy a fiataloknak nincs jövője.


Dobrev Klára figyelmeztet: duplájára drágultak a lakáshitelek.

Az áremelkedés spórolásra ösztönöz mindenkit. Ez nem jelenti azt, hogy nem ehetünk jókat. Olcsó és kiadós receptekért iratkozz fel az EllenLábas Youtube-csatornájára!

loading...