A DK ismét kiáll a nyugdíjasok mellett: újabb segítséget adnának

A DK újra segítene a nyugdíjasokon.

Annyira felgyorsult az infláció, hogy már minden negyedévben nyugdíjkorrekcióra, vagyis egy visszamenőleges nyugdíjemelés kifizetésére van szükség – mondta a Gy. Németh Erzsébet DK-s képviselő a csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

A nyugdíjkorrekció összegét a negyedéves inflációs adatok alapján kell megállapítani – jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.

A DK azt javasolja, hogy a nyugdíjkorrekció mellett egy egyszeri, százezer forintos támogatást is fizessenek a nyugdíjasoknak. Gy. Németh Erzsébet egyúttal felhívta a figyelmet, hogy a nyugdíjasok által legtöbbet vásárolt húszféle élelmiszer egy év alatt 52,2 százalékkal drágult.

Valódi segítség a Fidesz-kormánytól nem érkezik, pedig, ha nem lép gyorsan a vezetés, sokan juthatnak idős korukra koldusbotra.

„Nyugdíjasok tízezreit fenyegeti az éhezés Magyarországon, ezért 100 ezer forintos, azonnali támogatásra van szükség” – írta korábban közleményében Gy. Németh Erzsébet szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Lelkesen ünnepli az Orbán-kormány propagandasajtója a januári 15 százalékos nyugdíjemelést, miközben egy év alatt 47 százalékkal drágultak csak az élelmiszerek.

Ráadásul a Népszava elemzése szerint több tízezer nyugdíjas kap szégyenletes, alig 6000 forintos emelést. A nyugdíjasok háromnegyede pedig havi 200 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjat kap. A minimálnyugdíj összege nagyon régóta nem emelkedett, és ahhoz viszonyítanak többféle szociális támogatást. Számos idős ember esik el a lehetőségétől annak, hogy a kevés nyugdíja mellé kaphasson valamennyi támogatást.

Orbán rendszere eljuttatott minket azokba a sötét időkbe, ahol az életüket végigdolgozott nyugdíjasok éheznek.

loading...