Juszt László leírta, mit szeretne az orbáni igehirdetés helyett – imádja az internet

Juszt László figyelmeztet: besorozhatják a magyar fiatalokat

Juszt László leírta, mit szeretne az orbáni igehirdetés helyett – imádja az internet. Elég volt a királyi beszédekből.

Juszt László írása:

„Egyre gyorsabban haladunk a teljes nemzetközi elszigetelődés irányába. A miniszterelnök mindenféle kontroll nélkül hajtja az országot a totális romlásba. A környezete a káoszt kihasználva fosztogat. Eszébe sem jut megállítani, vagy figyelmeztetni, esetleg rákérdezni, hogy ezt, vagy azt miért teszi?

Én szakmám szerint csak kérdezni tudok. Ezt teszem nyolcadik hete. Ezt kérdezném a péntek reggeli “igehirdetés” helyett.

– Tisztában van Ön azzal, hogy a magyar háztartások költötték a legtöbbet – arányaiban – rezsire az Európai Unióban az elmúlt években? 

– Ön nem reagált semmit fideszes politikusok arcátlan rablására, nevezetesen a darabonként 60 millióért épített lombkorona sétányokra. Ezek szerint Ön elfogadhatónak tartja az ilyen “okosságot”? 

– Mondanám, hogy boldog idők! Amikor még olyan kijelentésekkel szórakoztatta a közönséget, hogy: “SZENT ISTVÁNT – ÉLETE UTOLSÓ NAPJAIBAN – ALCSÚTDOBOZ ÉRINTÉSÉVEL VITTÉK SZÉKESFEHÉRVÁRRA. A LEGENDA SZERINT A KIRÁLY ITT AJÁNLOTTA MAGYARORSZÁGOT MÁRIA KEGYELMÉBE.” Erre sem addig, sem azóta semmiféle utalást sehol senki nem talált. Ezt hazug blöfföt miért találta ki? Mit akart vele mondani?

– Szijjártó azt mondta, hogy az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető az országban: 1700 amerikai vállalat, 106 ezer magyar munkavállalót alkalmaz. A Magyarországra irányuló külföldi működőtőke 10 százalékát amerikai befektetők hozták. Nem mellékesen az USA a NATO-ban partnerünk. Ön ennek ellenére március elsején “Magyarország ellenfeleként” azonosította az Egyesült Államokat. Szijjártó hazudott, vagy Ön nem tudta mit beszél? 

– Mi a véleménye: miben különbözik az Önök egykori kordonbontása Hadházy Ákosék mai kordonbontásától? 

– Első fokon négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte egy boszniai bíróság Novalicot, Bosznia miniszterelnökét, mert a koronavírus-járvány ideje alatt gyanúsan magas összegekért vásároltak kínai lélegeztetőgépeket. Száz lélegeztetőgép megvásárlására a cég körülbelül ötmillió eurót kapott az államtól. Novalic mennyivel rosszabb, mint a macedón kollega, akinek megadta a lehetőséget, hogy nálunk bujkáljon? 

– Ha már itt tartunk, nem gondolkodott el azon, hogy közel 2 milliárdért 4 évet szabtak ki. Önök 300 milliárdot tűntettek így el, miközben tudtuk, hogy nem kell ennyi gép és ezeknek nagy része alkalmatlan is a feladatra? Ez hány évet érne egy valódi jogállamban?

– A XVII. századi olasz hadvezér, Montecuccoli mondta: “A háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és megint csak pénz.” Értem, hogy fegyvert nem szállítunk az ukránoknak, de Ön, a “békepárti”, a mi pénzünkből kétszeres áron vásárolt orosz gázzal segíti Putyin háborúját? 

– Ön Angele Merkelt idézte, aki – ahogyan mondta – ellentétben a mai európai vezetőkkel mesterien elintézte a krimi agressziót. Ezért abból nem lett háború. Ezt komolyan is gondolja? Nem ugyanolyan agresszió volt az is, mint a mostani és az, hogy arra nem kapott komoly választ, csak bátorította a további lépésekre Putyint? 

– Nem látja elérkezettnek az időt arra, hogy hadat üzenjen az USA-nak?


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...