Az olasz miniszterelnök ízekre szedte az Orbán-féle álszent „békét”

Az olasz miniszterelnök kiosztotta az Orbánhoz hasonló, hamis békét akarókat.
kép: ellenszel.hu

Orbán Viktor az olasz miniszterelnök segítségére számított, most minden álma szertefoszlott egy videó szerint. Érdemes meghallgatni Giorgia Meloni olasz kormányfő válaszát, amit a Fideszhez hasonló, 5 Csillag Mozgalom parlamenti képviselőjének mondott. A Mozgalom képviselője az ukrajnai fegyverszállítások leállítását követelte.

A videó magyar felirattal megtekinthető.

Az olasz miniszterelnök így szól:

„Scoutella képviselő azt mondja, nekünk: álljunk le!

Szerintem ezt Putyinnak kellene megmondania”

– reagálta Meloni, majd hatalmas tapsot kapott.

Folytatta: „furcsállom, hogy ezt pont nekünk mondja, mert elárul egy másik álláspontot. Azt, hogy engedjük meg Ukrajna elfoglalását. Mert ha leállunk, ez lesz. Nevén kell neveznünk a dolgot. Ha leállunk, azzal lehetővé tesszük Ukrajna elfoglalását.

Azonban én nem vagyok olyan álszent, hogy felcseréljem a megszállást a „béke” szóra. Ezért én azt hiszem, hogy nem szabad hagynunk Ukrajna elfoglalását. De ez nem jelenti, hogy nem fogunk dolgozni egy béketerven vagy a konfliktus megoldásán. De tényleg azt gondolják, hogy bárki is szereti a háborút? Azt hiszik, bárkinek is tetszik ez a helyzet? Nem! De világos, hogy a helyzet bonyolultabb annál, ahogy a propaganda lefesti.

Mert beszéljünk akkor a békéről!

Megmondaná valaki, mi a feltétele annak, hogy leüljünk a tárgyalóasztalhoz? Konkrétan, merthogy én is elkötelezetten a béke pártján vagyok, ezt már többször hangoztattam itt a parlamentben is.

Más szóval, azt gondolják, ahhoz, hogy tárgyalásokat kezdjünk, nem kell felszólítanunk Oroszországot, hogy állítsa le a háborút és vonja ki katonáit az ukrán területekről? Önök szerint meg kellene változtatnak Ukrajna határait? És hogyan? Önök mit gondolnak:

a megszállt területeket, ahol „népszavazást” rendeztek az önrendelkezésről, oda kellene adnunk Moszkvának, vagy nem?

Ez az, amit hallani szeretnék, ha komolyan a békéről akarunk beszélni. Máskülönben ez nem több, mint üres propaganda egy független nemzet, egy szabad nép és a nemzetközi jog kárára. És ez nem más, mint felelőtlenség.”

Szenzációs beszéd volt, minden szavával egyetértünk. Orbán szégyellheti magát, hogy a megszállókat támogatja, sutba dobva Hazánk történelmét is.

Követed már a Facebook-oldalunkat? Ha nem, ide kattintva megteheted. Itt pedig további cikkeinket találod.

loading...