Marsi Anikó verheti a fejét a falba: Czeglédy Csaba most megfogta

Marsi Anikó most újra furcsa dolgot tett.

Marsi Anikónak több okból sem sikerült jól a Blikk által készített videós interjú. Dr. Czeglédy Csaba ügyvéd is látta a riportot, amit Dr. László Imre DK-s újbudai polgármester és a TV2 perében bizonyítékként csatol a bíróság számára. Marsi Anikó ugyanis önmaga dicséretébe feledkezve olyat is elkottyantott, amit már nagyon bánhat.

Dr. Czeglédy Csaba az alábbiakat írja közösségi oldalán:

„Nagyot mentek az elmúlt napokban a sajtóban Marsi Anikó és Gönczi Gábor a Blikknek adott nyilatkozatukkal.

A két TV2-s nagy szerényen elmondta, hogy ők jobbak a 25 éve együtt híradózó Erős Antónia és Szellő István párosnál, vérprofi televíziósok, nem műsorvezetők, hanem televíziós újságírók, és nagyon alapos szakmai munkát végeznek.

Árnyalatnyi különbséget vélek felfedezni a blikkes önfényezésük és a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt 2021. május 4-én akkor még feljelentettként – most már vádlottak – tett vallomásuk között. Dr. László Imre újbudai polgármesterrel szemben elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt folyik többek között ellenük is büntetőeljárás már évek óta. Esetükben a bíróság azt vizsgálja, hogy terheli-e őket felelősség az általuk az adásban elmondottak miatt. Leegyszerűsítve: szimpla hírolvasók vagy újságírók a vádlottak?

Idézetek a bíróság 32-I. számú jegyzőkönyvéből.

Bíró kérdésére Marsi Anikó:

“Nagyon szívesen válaszolok kérdésekre, de mást nem tudok elmondani, én csak a riporter vagyok maximum a helyesírási hibákat javíthatom ki, amit elém raknak azt kell felolvasnom.”

Bíró kérdésére Gönczi Gábor:

“Hírolvasók vagyunk, nem felelünk azért, amit felolvasunk, se jogunk se lehetőségünk nincs belenyúlni ezekbe a szövegekbe. Kötelességünk felolvasni ami előttünk van, mi erre szerződtünk. Nem tehetünk elenne semmit. Az esetek többségében nem is látjuk ezeket csak az adás előtt.”

Bíró kérdésére Magyar Éva (Andor Éva):

“Műsorvezetőként én is ugyanezt tudom elmondani. Semmi felelősségem, hogy beleavatkozzak a dolgokba. Amit megkapok fel kell olvasnom. Ha valami nagyon nagy helyesírási hiba van azt kijavíthatjuk, de mást nem.”

Döntse el mindenki, hogy a Blikknek vagy a bírónak hazudtak a TV2-s vádlottak.

Mindenesetre a nagyszerű blikkes videójukat becsatoljuk a bíróságnak, hogy a bíró nyugodtabb szívvel ítélje majd el őket.

(A jegyzőkönyv vonatkozó részéről készített képernyőmentést és a blikkes videó linkjét kommentekbe beteszem.)” – zárja sorait Dr. Czeglédy Csaba.

 

loading...