Visszavonul Aranyosi Péter

Visszavonul Aranyosi Péter, aki öt évvel ezelőtt megkapta a Karinthy-gyűrűt. Egy időben a Mónika show közönségszervezője volt.

Átértékelte az életét, és ötvenévesen már nem a fellépésekkel akarja tölteni az idejét.

„Visszavonulok. Januártól már csökkentett üzemmódban vagyok. Havonta néhány fellépésem azért lesz, de keresni kell. Van közös estem például Dombóvári Pistivel és Csernus Imrével is. Visszavonulás lesz teljes erőből. A családommal, barátaimmal szeretném tölteni az időmet” – mondta el a Blikknek.

Mindezt a Covid osztályon, a kórházban fuldokolva döntötte el, akkor sok mindent átgondolt. Úgy véli, a rendszertelen életvitel megrövidíti az ember életét. „A hátralévő időt szeretném tartalmasabban tölteni.”

Aranyosi egy időben a Mónika show közönségszervezője volt. 2017-ben neki ítélték idén a Karinthy-gyűrűt – írja a Dumaszínház honlapja.

1975 óta minden évben, június 25-én, Karinthy Frigyes születésének évfordulóján döntenek arról, hogy a Rádiókabaré kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzői, előadói közül ki kapja az elismerést. A díj alapítója és adományozója a Magyar Rádió elnöke.

A korábbi díjazottak között van többek között Hofi Géza, a Markos-Nádas duó, Litkai Gergely és Bödőcs Tibor is.

Aranyosi Péter dolgozott a Rádiókabaré munkatársaként, majd az Esti Showderhez került, a műsor indulásakor a Design Center rovat felelőseként dolgozott. Egy időben a Mónika show közönségszervezője is volt, stand-up fellépéseit a Godot Dumaszínházban kezdte meg. A Dumaszínház indulása óta a társulat tagja.

A humorista 50 éves, nős, két fiú édesapja. Érdeklődik a második világháborús tankok iránt, ska-rajongó és Diósgyőr-szurkoló.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...