Hosszú ügy végére került pont: Elítélték Kósa Lajos ügyvédjét és barátját

További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

Dr. Czeglédy Csaba a Facebookon számolt be arról, hogy elítélték Kósa Lajos ügyvédjét és barátját. A DK politikusának bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„A megrágalmazásom miatt ítélték el csütörtökön Kósa Lajos ügyvédjét és barátját, dr. Fiák Istvánt. Hat éve tartó jogi procedúra zárult le elsőfokon a bűnössége kimondásával, ami miatt bár örömöt nem érzek, de legalább némi elégtételt kaptam. Felajánlottam korábban neki, hogy kérjen bocsánatot, nekem az is elég lenne, azonban dölyfösen visszautasította. Így nem maradt más választásom, mint végigvinni az eljárást.

2017 júniusában tették tönkre többünk életét és cégünket a hatalmasok. Ez nem volt nekik elég, így aztán még sok-sok hónapon keresztül hazudoztak rólunk, amit a kormánypárti propagandagépezet lelkesen segített. Fiák úgy tartott számtalan sajtótájékoztatót Kósa oldalán a Fideszt szolgálva, hogy neki – meggyőződésem szerint – anyagi érdekében is állt a tönkretételünk. Tette mindezt ráadásul úgy, hogy a fogvatartásom miatt szinte védekezésképtelen voltam.

Az Origo 2017 augusztusi cikke szerint újabb általam elkövetett bűncselekményre derült fény. Ekkor még szokás volt, hogy az „újságíró” nevét odaírják szerzőként, így Kovács András ellen meg tudtam indítani a rágalmazás miatti eljárást, ami a jogerős elítélésével fejeződött be. Kovács még 2020 júniusában az utolsó szó jogán elmondta, hogy a cikkben szereplő állításainak forrása Fiák volt, akinek szavában nem volt oka kételkednie.

Így aztán Fiák ellen is el tudott indulni a büntetőeljárás. Kovács András tanúként fenntartotta, hogy Fiák volt az informátora. Határozottan a vádlott szemébe mondta, hogy a valótlan információk tőle származtak.

Fiákot a sorsa abban a tekintetben is utolérte, hogy a TV2 védelmében egy sajtóperben, illetve a Kovács András elleni büntetőeljárás során tanúként is azt hazudta, hogy az általam vezetett cégnél a diákok nevén valójában azok szülei dolgoztak, amit azzal tetézett, hogy az egyik gyorsétteremláncot – ahol szerinte ez folyt – konkrétan meg is nevezte. Ezen vallomásait ellene szóló bizonyítékként értékelte a bíróság. Mihelyst megkapom leírva az ítéletet, hamis tanúzás gyanúja miatt – a bíróság érvei alapján – megteszem Fiák ellen az újabb feljelentést.

Az engem rágalmazó origos cikk megjelenését követően közel hat év kellett ahhoz, hogy a rólam hazugságot terjesztő személyt a bíróság elítélje.

A barátaim, kollégáim és ellenem elkövetett vétkeket nem hagyom megtorlatlanul, még ha rengeteg időt és energiát is emészt fel az érintettek bíróság előtti elszámoltatása.

Remélem, a hazánk elleni bűnök elkövetőivel szembeni elszámoltatásban is lesz majd lehetőségem részt venni.

Köszönöm dr. Litresits András barátomnak a jogi segítséget!

Az üggyel a sajtó is foglakozott, egy cikk linkjét kommentbe beteszem.”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...