Nem mindegy, hogy milyen cipőben teszi meg gyermekünk az első lépéseket

Gyermekeink megfelelő mozgásfejlődésének biztosítása a mi feladatunk, ami kihat a fizikai felépítésükön és egészségükön túl még a későbbi tanulási képességekre is. Így az ő esetükben hatványozottan fontos, hogy a számukra legoptimálisabb minőségi cipőket viseljék már egészen pici kortól kezdve. Az első lépéseket is érdemes olyan lábbeliben megtenniük, mely stabil lábtartást biztosít számukra, és természetes rugalmasságot nyújt.

 

Ezeket a szempontokat aztán a későbbi életszakaszokban sem érdemes lejjebb adni, hiszen ideális cipő viselésével megelőzhetjük a mozgásszervi megbetegedéseket is, illetve gyermekünk tartása is tökéletes lesz. A VIBA cipő webáruház kiváló minőségű első lépés cipőket forgalmaz a legkisebbek számára, különböző színek és stílusok között válogathatunk ezek közül az évszakoknak megfelelően. 

 

Fontos a méret!

 

A növésben levő apróságok lábát lazább szalagok alkotják, mint a felnőttekét, ezért fontos a tökéletes méret kiválasztása is, hogy tényleg passzoljon a cipő a lábacskához. Ne hallgassunk a gyerekre, inkább mérjünk minden esetben! Az idegrendszerük még nem olyan fejlett, hogy pontosan el tudják dönteni, hogy megfelelő-e nekik a méret. Mérjük meg a cipő belső talphosszát és a kicsi talpát is. Legyen a cipő talpa legalább 1,2 cm-rel nagyobb! 

 

Kezdetben vegyünk mindig egy leheletnyivel nagyobb lábbelit gyermekünknek, és hordja egy ideig vastagabb zoknival! Ez azért jó nekünk, mert így egy kicsivel ritkábban kell új cipőt vennünk. Hiszen ebben a korban még így is nagyon gyakran fogunk cipőt vásárolni, olyan gyorsan nőnek az apró lábacskák.

 

Első lépés cipők a kicsiknek

 

A kifejezetten az első lépésekhez kifejlesztett cipők nagyon praktikusak és hasznosak gyermekeink számára. A tartásukat és a mozgásfejlődésüket is eredményesen befolyásolja a jól megválasztott lábbeli. Nemcsak kényelmes nekik, de nagyon sok rendellenességet és betegséget előzhetünk meg velük. A talp izmainak és a szalagjainak a fejlesztése rendkívül fontos ebben az életszakaszban az egészséges lábak kialakításának érdekében.

 

Az első lépésekhez megtervezett modellek mind biztonságosak és stabil lábtartást biztosítanak a kicsiknek. A funkcionalitás mellett azonban az esztétikum is megjelenik ezekben a cipőkben, az egészen pici gyermekeknek sem kell a divattal szemben megtenni az első lépéseket. 

 

A mozgásfejlődés különböző szakaszai

 

Mielőtt a kisgyermek elindul, a kúszás és a mászás teszi ki mozgásformáinak nagy részét, de az első lépések megtétele után is gyakran visszatér ehhez a fajta helyváltoztatáshoz. Erre az időszakra érdemes orrvédővel ellátott cipőt adni a kis lábacskájára, hiszen ezek a modellek megvédik a lábujjait és a cipő orrát is a sérülésektől, amikor épp kúszni-mászni támad kedve.

 

Bár nem tudunk minden egyes lépésüknél ott lenni, és nem is kell, de azzal, hogy jó minőségű, színvonalas cipőt adunk a lábukra, máris nagyon sokat tettünk az egészséges fejlődésük érdekében. A szabad, de biztonságos járás biztosítása számukra az elsődleges feladatunk, ami ezekkel a cipőkkel könnyedén megvalósítható. loading...