
A mai rohanó világban a legtöbben úgy érezzük magunkat a mindennapok során, mintha folyamatosan fél lábon ugrálnánk almát egyensúlyozva a fejünkön, és mindeközben még egy e-mailre is válaszolunk. Ráadásul sokunk életét még a gluténmentes étrend is tovább nehezíti.
De bármennyire is levertnek érezzük magunkat, a laktató reggeli egy olyan eleme a napnak, amelyet semmiképpen sem szabad feláldozni. Egy kis tervezéssel ugyanis mindannyian kezdhetjük a reggelt az alapvető táplálékok bevitelével, amelyek megadják a lendületet a nap további részéhez.
Ehhez csupán az Éléskamra finoman reform paleo termékei között megtalálható, magas fehérjetartalmú, gluténmentes, csokis proffin muffin lisztkeverékre van szükség. Az ebből készült édességet több napig is tudjuk majszolni, és magunkkal tudjuk vinni bárhová. Arról nem is beszélve, hogy könnyedén beilleszthető a fogyókúrás, az inzulinrezisztens és a cukorbeteg étrendbe is.
A lisztkeverékről részletesebben
Az Éléskamra munkatársai ezt a terméket csakis természetes alapanyagok felhasználásával állították elő, vagyis mentes a hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól és ízfokozóktól.
Azt pedig még nem is említettük, hogy cukor, szója, tej és gabona sincsen benne, illetve nem tartalmaz konjac lisztet és élesztőt sem. A fehérjepor-tartalma miatt viszont tojásérzékenység esetén sajnos nem fogyasztható.
A muffin elkészítésének menete
Kezdő lépésként keverj el egy tálban 2 darab M-es tojást, 80 gramm édesítőszert, 80 gramm növényi joghurtot – ha a tejszínt vagy a kókuszkrémet szereted, akkor természetesen azt is használhatod – és 120 milliliter növényi tejet! Majd erre öntsd rá a muffin lisztkeveréket és 50 gramm olvasztott kókuszzsírt!
Ezt követően pedig kezdd el keverni a tál tartalmát! Körülbelül 5 perc alatt egy habos és krémes tésztát kapsz, amit adagolj a szilikon muffinformába! Végül süsd készre 190 fokon alsó-felső fokozaton, körülbelül 25-27 perc alatt!
Hogyan tárold a kész sütiket?
Biztosan veled is előfordult már, hogy elvettél egyet a pár nappal ezelőttről megmaradt muffinok közül, de ahelyett, hogy egy pihe-puha édességet majszolhattál volna, azt tapasztaltad, hogy a külseje kellemetlenül átázott.
Ha ezt a szituációt nem szeretnéd még egyszer átélni, javasoljuk, hogy mielőtt bedobozolod a muffinokat egy jól záródó, fedeles dobozba, várd meg, míg teljesen kihűlnek. Továbbá érdemes még a doboz aljára és tetejére egy papírtörlőt is elhelyezni, ami igazi szivacsként fog funkcionálni, vagyis felszívja a sütikből az idő múlásával elpárolgó nedvességet.
Négy napnál hosszabb tároláshoz
Abban az esetben viszont, ha azt tervezed, hogy a muffinokat később fogyasztod majd el, akkor akár le is fagyaszthatod őket. Ehhez javasoljuk, hogy csomagold be a muffinokat külön-külön egy műanyag fóliába, majd helyezd őket egy cipzáras táskába, és ezt rakd be a fagyasztóba.