Milyen szempontokat mérlegelj üzleti laptop vásárlásánál?

A pandémia miatt sokan kerültek home office-ba, és mivel hatékonynak és a vállalatok számára gazdaságosnak bizonyult, sok munkahelyen azóta is ilyen rend szerint dolgoznak az irodai munkát végző alkalmazottak.

 

A laptopok tökéletesen alkalmasak arra, hogy ha kell, otthonról, ha kell, a munkahelyünkön dolgozzunk, illetve arra is nagyon jók, ha gyakran kell prezentálnunk különböző helyszíneken. A gyakori hordozás miatt ezeknek a laptopoknak nemcsak könnyűnek, hanem strapabírónak is kell lenniük, így a laptop gyártók külön kategóriát alkottak üzleti célokra. A business gépek az összes lényeges szempontnak megfelelnek, így nagyszerű társai lehetnek azoknak, akik otthonról is dolgoznak, vagy sokat utaznak a munkájuk miatt. Lássuk, mit kell mérlegelni vásárlás előtt!

 

Munkára tervezett üzleti laptopok

 

Az USAnotebook kínálatában is kapható Lenovo Thinkpad rendkívül népszerű, ha munkáról van szó. Természetesen az összes neves gyártó rendelkezik egy kifejezetten munkára készített gépcsaláddal. Az Acer a Travelmate, az Asus a Pro, a Dell a Latitude nevű családját szánja üzleti célokra. 

 

Ezek a laptopok olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkeznek, amelyek főként az üzleti életben hasznosak, ilyenek a tartósság, a biztonság, a nagy teljesítmény és például a hosszú üzemidő. Az általános célra készülő notebookok gyengébb anyagokkal készülnek, kevésbé izmosak, sok esetben nem bővíthetők, hiszen alapvetően böngészésre, levelezésre, filmnézésre, illetve a közösségi média használatára tervezettek. 

 

Mi alapján válassz?

 

Ahány felhasználó, annyiféle szempont lehetséges, azonban alapvetően a felhasználás célját kell meghatározni, illetve azt eldönteni, márkahűségből ragaszkodunk-e egy gyártóhoz, vagy az ár-érték arány, esetleg egy bizonyos jellemző lesz a döntő a választásnál. 

 

Üzleti célra mindenképpen masszív, strapabíró, megbízható, de mégis elegáns, kifinomult laptop lesz a nyerő, amellyel megjelenni sem ciki egy konferencián vagy egy tárgyaláson. A biztonság elsődleges, hiszen titkos üzleti adatokkal is dolgozhatsz, így az ujjlenyomat-olvasó is gyakori tartozéka a business gépeknek.

 

Jöjjenek a legfontosabb műszaki tulajdonságok!

 

Egy jó processzor nélkülözhetetlen, hiszen ez biztosítja a gép gyors működését. És mivel ez az alkatrész nem cserélhető vagy bővíthető, nagy jelentősége van a választásnak. Egy üzleti célú laptopnak el kell vinne egy tervező, 3D modellező vagy grafikai szoftvert is gond nélkül, ezt pedig egy megfelelő proci biztosítja.

 

A grafikus kártyára ugyanez érvényes, érdemes a legjobbat választani. 

 

8 GB RAM az alap, de minél több van belőle, annál jobb. Ez a tartozék bővíthető, így ha kevés, megsokszorozható.

 

A háttértár típusa egyéni preferencia kérdése, de a legjobb, ha mindkettő van, hiszen az SDD gyorsítja a gépet. 

 

A képernyő mérete összefügg a laptop súlyával, így gyakori hordozás esetén ne legyen túl nagy, illetve a munka jellege is meghatározó tud lenni, bár ha szükséges, otthon egy monitorral bármikor kiegészíthető. 

 

Gondold át, számodra melyik tulajdonságok fontosak, és ne feledd, nem érdemes az üzleti laptopon spórolni!loading...