Trump bejelentette: szerinte le fogják tartóztatni jövő héten

Trump bejelentette: szerinte le fogják tartóztatni jövő héten

Trump bejelentette: szerint le fogják tartóztatni jövő héten.

Donald Trump arról posztolt, hogy kedden várhatóan letartóztatják a manhattani kerületi ügyészség által indított ügyben, és tiltakozásra szólította fel támogatóit – írja a Reuters híre alapján a Portfolio.

Trump a saját közösségi oldalán, a Truth Social felületén osztotta meg az információkat.

A korábbi elnök mindenféle bizonyíték nélkül azt írta, hogy a manhattani kerületi ügyészség „illegális kiszivárogtatásai” arra utalnak, hogy le fogják tartóztatni. Arról nem nyilatkozott, hogy minden milyen vádakkal alapján történne meg.

A „korrupt és rendkívül elfogult” manhattani kerületi ügyészi hivatalból származó illegális kiszivárogtatások azt jelzik, hogy – anélkül, hogy a bűncselekményt betudnák bizonyítani – a messze vezető republikánus jelöltet és az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnökét jövő hét kedden letartóztatják – írta Trump.

Tiltakozzatok, vegyétek vissza a nemzetünket!

– szólította fel híveit a választás elbukása után is hasonlókra buzdító Trump.

A manhattani kerületi ügyészi hivatal az év elején kezdte meg a bizonyítékok bemutatását az esküdtszéknek.

Azt a 130 ezer dolláros kifizetést vizsgálják, amelyet Michael Cohen, Trump korábbi ügyvédje intézett egy pornósztárnak, aki azt állította, hogy egy évtizeddel korábban viszonya volt Trumppal.

Az ügyészi hivatal ügyvédje szerint meghívta Trumpot, hogy tanúskodjon, ami szakértők szerint annak a jele, hogy közel a vádemelés.

A Reuters megjegyzi: Eddig még egyetlen amerikai elnök sem került bűnvádi eljárás alá hivatalban vagy azt követően. Trump a republikánusok 2024-es elnökjelöltségére törekszik. A volt elnök azt mondta, hogy folytatni fogja a kampányolást, még akkor is, ha bűncselekménnyel vádolják meg.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...