55 milliárdot költöttek rá, de már hámlanak az Operaház freskói

55 milliárdot költöttek rá, de már hámlanak az Operaház freskói

Egy évvel az ünnepélyes átadás után is vannak gondok: 55 milliárdot költöttek rá, de már hámlanak az Operaház freskói.

Úgy tűnik, hogy egy évvel az ünnepélyes átadás után sem sikerült még minden hibát kijavítani az Állami Opraházban – írja és mutatja az RTL.

Tavaly március 11-én mutatták be büszkén a nagyközönségnek az 55 milliárd forintért felújított Operaházat.

Rétvári Bence államtitkár a sajtótájékoztatón azt mondta az öt évig tartó munkáról: a világ bármely fővárosa büszke lenne egy ilyen operaházra.

Négy hónappal az átadás után a Népszava arról számolt be, hogy elkezdett hámlani a vakolat a főlépcsőház mennyezetén, az egyik festmény meg beázott. A Magyar Narancs tavalyi cikke szerint az átadás után 1600 hibát számolt össze az Andrássy úti palotában az Opera üzemeltetési igazgatósága. A kivitelező elismerte a hibák számát, de azt állította, hogy azokat kijavították.

A lépcsőházban és a Feszty Bárban jól látszik, hogy Than Mór és Feszty Árpád festményeinek egy része nincs jó állapotban. Csakugyan beázásra utaló nyomok láthatók rajtuk, a festék már nagy területeken lepergett róluk.

Érdekes jelenetek

Ókovács Szilveszter viccelődött, de a miniszterelnök felesége ezt nem értékelte.

A felvételen a felújított Operaház március 12-i nyitógálájának egy részlete látható, amelyen Ókovács Szilveszter igazgató, aki Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan 12 éve van tisztségében, elsütött egy poént.

Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.

Ennél a pillanatnál az eseményeket közvetítő köztelevízió kamerája éppen a díszpáholyt mutatta, ahol Orbán és felesége, Lévai Anikó volt. A vicc elhangzásánál Lévai kérdően nézett a mellette álló Orbánra, aki elmosolyodva, vállát megvonva fogadta a tréfát.

Itt a közmédiából kitiltott videó: Orbán és Lévai majdnem leestek a karzatról, olyat üzentek nekik az operában


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...