Itt a közmédiából kitiltott videó: Orbán és Lévai majdnem leestek a karzatról, olyat üzentek nekik az operában

Kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ókovács Szilveszter viccelődött, de a miniszterelnök felesége ezt nem értékelte.

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt osztott meg egy videót Youtube-oldalán azzal a kommentárral, hogy ezt a felvételt eltávolították a közmédia tartalmait is megosztó Médiaklikk oldaláról.

A felvételen a felújított Operaház március 12-i nyitógálájának egy részlete látható, amelyen Ókovács Szilveszter igazgató, aki Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan 12 éve van tisztségében, elsütött egy poént.

Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.

Ennél a pillanatnál az eseményeket közvetítő köztelevízió kamerája éppen a díszpáholyt mutatta, ahol Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó is ott volt. A vicc elhangzásánál Lévai kérdően nézett a mellette álló Orbánra, aki elmosolyodva, vállát megvonva fogadta a tréfát.

Ókovács Szilveszter szerint „szánt szándékkal amputálták” az Operaház felújított épületének megnyitóján mondott szavait.

Az Opera főigazgatója beszédében megköszönte a miniszterelnök huzamos bizalmát. „Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. Tizenkét év! Azután már tényleg mindenkinek mennie kellett” – fogalmazott, majd három héttel a választás előtt azt mondta: „nem akar ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg”.

Ókovács az RTL Híradónak megmagyarázta, hogy valójában mire gondolt a beszédében. Olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig az Opera élén.

Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni

– jelentette ki a főigazgató az RTL Híradónak.

Vannak még ötletei, miket lehetne hasonlóan kiragadni: az esten elhangoztak Kodály Háry Jánosának részletei, amiben szerepelnek olyan mondatok, mint a „ne sanyargassa magyar népét”, „szegény vagyok, szegénynek születtem”, vagy „ó, mely sok hal van a nagy Balatonban”, ami a köztársasági elnök horgászszenvedélyének kigúnyolása lehetne. Nagyon remélem, hogy akárki kampányol, azért eddig már nem alacsonyodik le – tette hozzá.

Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem

– mondta Ókovács Szilveszter.

loading...