Barkóczi Balázs: Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének céljait!

Luxusjacht: többe került, mint a gyógyszeradó.

Barkóczi Balázs: Támogatjuk a Pedagógusok Szakszervezetének céljait!

Népszavazást kezdeményezett a Pedagógusok Szakszervezete öt olyan égető közoktatási kérdésben, amelyek tisztázása nélkül az iskolák zavartalan működése nem biztosítható. Egy európai országban a kormány ezekről a kérdésekről automatikusan megkérdezné a szakmát és az érintetteket. Az már az Orbán-kormány szegénységi bizonyítványa, hogy az egyik legnagyobb pedagógusszervezetnek egy népszavazási kezdeményezéssel kell ezekre felhívnia a figyelmet.

Az Árnyékkormány teljes mellszélességgel támogatja a Pedagógusok Szakszervezetének céljait és a tanárok közös fellépését. Gyökeres változás nélkül nem menthető meg az összeomlás szélére sodródott magyar közoktatás. Az Árnyékkormány szerint minél hamarabb kezelni kell az egyre súlyosabb tanárhiányt és a szakmai problémákat, többek között 45 százalékos béremelést kell adni a tanároknak. Erre az Orbán-rendszer láthatóan képtelen és alkalmatlan, ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar diákok azt az európai szintű oktatást kapják, amit megérdemelnek.

Előzmény

Öt kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodához a Pedagógusok Szakszervezete, oktatási kérdésekben lennének kíváncsiak az emberek véleményére. 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy a népszavazást meg lehessen tartani.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...