Vigyázat: ismét porvihar alakult ki az M1-es autópályán

Vigyázat: ismét porvihar alakult ki az M1-es autópályán

Videó: ismét porvihar alakult ki az M1-es autópályán.

Az erős, viharos szélben megint nagyon rosszak a látási viszonyok az M1-es autópálya egyes szakaszain és térségében, figyelmeztet az Időkép.

A szombati hidegfront okozta porvihart követően ma ismét rosszak a látási viszonyok az M1-es autópálya egyes szakaszain.

Az erős, viharos északnyugati szél felkavarta a port, porvihar alakult ki, melynek hatására nagy mértékben lecsökkent a látástávolság. Az Útinform tájékoztatása szerint az M1-es autópályán a 102-es és 103-as km közötti szakaszon, Bőny környékén alakult ki por- illetve homokvihar. A leállósávon útellenőri autó, valamint egy hatósági jármű is figyelmeztet a veszélyre. Arra kérnek mindenkit, akik azon a szakaszon közlekednek, hogy vegyék komolyan a figyelmeztetést. Ezen kívül a Dunántúlon máshol is számítani kell porviharra.

Ha ilyen területre érünk, lassítsunk és használjuk a vészvillogót!

A jelenség az Időképen keresztül már bejelenthető.

Az Időkép videót is készített az autópályán:

Videó: Maktabi Ádám /M1-es autópálya/

Vezessünk óvatosan, körültekintően, ha lehet, inkább kerüljük el a porviharral érintett térségeket! Balesetmentes közlekedést kívánunk mindenkinek!

Szombaton a hatalmas porviharban Magyarország történetének egyik legsúlyosabb balesete következett be. Akkor mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát. A balesetben több tucat személyautó, öt kisteherautó és hat kamion volt érintett. A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. Sokan megsérültek, egy ember elhunyt.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...