Hadházy párbeszédet akar Orbánnal

Hadházy párbeszédet akar Orbánnal.
Kép forrása: MTI

Ma reggel a Momentum és Hadházy Ákos közös akció keretében elbontották a kordont a Karmelita kolostor elől. Orbán Viktor munkahelyét így kívánták szabaddá tenni. Egyúttal követeléseket is ragasztottak a közeli oszlopokra. A rendőrség a kordonbontást beavatkozás nélkül végignézte.

Az ellenállásnak tűnő akció utólagos értékelése azonban elgondolkodtathatja a radikális ellenzéki akciók híveit. Hadházy Ákos ugyanis így értékelt:

„Tudjuk azt, hogy a mai kordonbontás nem fogja a követelések teljesítésre kényszeríteni a kormányt. Tudjuk azt, hogy ahhoz arra van szükség, hogy ne csak sokan akarják a változást, hanem sokan érezzék azt is, hogy ez a hatalom is rákényszeríthető a változásra és a párbeszédre.”

Ezek szerint Hadházy és a Momentum párbeszédet akar Orbánnal. Ez azért is meglepő, mert ez az orbáni rendszer eddig mindent megcsinált, csak szóba nem állt az ellenzékkel, sem a pártokkal, sem a civilekkel. Azzal a kormánnyal párbeszédre törekedni, amelyik egyeztetés nélkül ír saját alaptörvényt, nevez ki alkotmánybírókat, semmisíti meg a sajtószabadságot, vezet be rendkívüli állapotot, számol fel orvosi kamarát, a párbeszéd reménye illúziónak, politikai ostobaságnak tűnik.

loading...