A bíróság elutasította Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét

Galambos Lajos nem érzi jól magát, ki akar jutni a börtönből

A bíróság elutasította Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét.

Elutasította a bíróság Galambos Lajos halasztási kérelmét, börtönbe kell mennie – közölte szerda reggel a Budapest Környéki Bíróság. Galambost december 7-én ítélték el jogerősen, másodfokon 8 hónappal súlyosbították a büntetését.

A Budaörsi Járásbíróság mint perbíróság a kérelmet határidőben elbírálta, és 2023. február 28-i határozatában elutasította, mondván: annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság hangsúlyozza, hogy a döntés nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, ez azonban a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.

Lagzi Lajcsi ügye még 2015 szeptemberében indult, akkor tartóztatták le feleségével együtt, akitől később elvált, és akit később bűncselekmény hiányában felmentettek.

A zenészt vesztegetés, valamint áram, víz és gáz lopásában találták bűnösnek.

Saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát. Lagzi Lajcsi január 30-án egészségügyi állapotára, hivatkozva nyújtott be halasztási kérelmet, ezért február 15-én nem kezdte meg büntetését Kecskeméten.

A zenész 125 napot már töltött előzetesben, ez a büntetéséből levonható. Jó magaviselet esetén összességében körülbelül egy évet kell a rácsok mögött töltenie.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...