Költözködni márpedig kell

Vannak nem is kevesen, akik ha meghallják azt, hogy “költözködés”, a hideg futkos a hátukon. És ez a hideg aztán a Föld pólusainak jegénél is hűvösebb tud lenni számukra. Nagyon sokakban maradandó nyomokat tud hagyni egy-egy olyan költözéssel kapcsolatos emlék, amikor bizony sokkal több kár keletkezett, mint az normál esetben elvárható lett volna. Ennek persze nagyon sok oka lehet, de a nem megfelelő csomagolóanyagok és a szervezetlenség igazán gyakran elő szoktak fordulni ezek között.

A javak tökéletes védelmében

Nagyon megéri a cadmas.hu kartondoboz kínálatában körülnézned, ha költözés előtt állsz és mindenképpen el szeretnéd kerülni a szervezetlenséget, és a lehető leghatékonyabban meg szeretnéd óvni a javaidat a sérülésektől. A kartondobozok nagyon hasznos és emellett egyszerűen használható segédeszközök mind a privát szféra költözéseihez, mind pedig a vállalkozások számára. Hiszen nemcsak mi, magánemberek szoktuk az egyik helyről áttenni a székhelyünket egy másikra, hanem bizony a cégekkel is meg szokott ez történni.

A kartondobozok szerencsére óriási választékban rendelkezésre állnak, mind méret-, mind pedig rétegzettségi választékuk imponáló. A megfelelő dolgokhoz így nem nehéz megtalálni a megfelelő kartondobozt.

Ha magad szervezed

A profi költöztetők megbízása mellett számos érv szól, de van, hogy meg kell spórolni ezt a költséget. Ilyen esetekben a baráti segítség jön szóba a leggyakrabban. Ám a szakmai ismeretek hiánya sokféle nehézséget szülhet – mint minden esetben. Ám a gondos előkészületek és az alapos tervezés sokat segíthet.

Jó minőségű ragasztószalagokat érdemes használni és az ezekhez való dobozzárókat is. Sokkal gyorsabb és hatékonyabb ilyen eszközökkel a munka. Hidegben soha ne használj vízbázisú ragasztót, csak akriltartalmút. A maszkolószalagok is remekül használhatók és nyom nélkül vissza lehet szedni ezeket pár napig. Írni is lehet rájuk, ami remek: tudod majd, mi hol van és melyik szobába kerül.

Szervezetten

A hozzád nőtt berendezési tárgyaidra persze külön szeretnél vigyázni. Ez érthető. Erre találták ki az élvédőket vagy a buborékos és habfóliákat. Utóbbiak nagyon jó szolgálatot tesznek, ha a kényesebb vagy törékeny dolgaidat szeretnéd megóvni. A klasszikus újságpapír is jó persze erre, de az extra védelemre a fóliatermékek sokkal megfelelőbbek. Nem is beszélve arról, hogy a kicsomagolás során sokkal jobban fogod majd látni, hogy mit rejt éppen, ami a kezedbe került. Ez pedig akkor majd növeli a hatékonyságot. Célzottan tudod pakolgatni a dolgaid.

Nem szabad kihagyni a sokoldalú sztreccsfólia termékeket, amelyekkel a karcsú, vékony elemeket lehet megóvni a karcolásoktól és sérülésektől. Ám a bútorokat és a nagyobb elektromos készülékeket is hatékonyan védi. A hullámpapír pedig alul kíméli meg a dolgokat és magát a padlót vagy a parkettát is.

Költözködni olykor kell, szervezd meg jól, és akkor nem érhetnek meglepetések.loading...