Az amerikai nagykövet keményen leoltotta Szijjártó Pétert

David Pressman amerikai nagykövet
David Pressman, Amerika nagykövete

Az amerikai nagykövet, David Pressman visszaszólt Szijjártó Péter külügyminiszternek. A Twitteren tette közzé válaszát.

Szijjártó korábban azt mondta:

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mérték érdektelen, hogy mit gondol ő vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá.

Valamint, hogy Pressmannak nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és véget ért az időszak, amikor helytartók érkeztek Budapestre.

Szijjártó Péter ezúttal az amerikai nagykövet személyében emberére talált

Amerikai nagykövet
David Pressman, Amerikai nagykövet
  • David Pressman ügyvéd, aki korábban az USA belbiztonsági minisztériumának legfelsőbb vezetésébe is bekerült.
  • Barack Obama elnöksége idején az ENSZ-ben képviselte Amerikát. Pressman fontos szerepet játszott a Donald Trump elleni vádemelési eljárásban, ő volt a védőügyvédje az egyik legfontosabb tanúnak, Alexander Vindman alezredesnek.
  • Ő is tanúskodott Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2019. július 25-i telefonbeszélgetésének ügyében, amelyben Trump harminc perc alatt nyolcszor kérte az ukrán vezetőtől, hogy vizsgálják ki az akkor még csak elnökjelölt Joe Biden, illetve fia ukrajnai ügyleteit. Vindman később Trumpt, Rudy Giulianit és két korábbi Fehér Ház-alkalmazottat is beperelt megfélemlítés miatt, majd a hadseregből is távozott.

A budapesti nagykövet olyan ügyeket képvisel, amely Orbán Viktor politikájával aligha összeegyeztethető. Több emberjogi kérdésnek, így a homoszexuálisok jogegyenlőségének is szószólója, az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben.

Bízzunk benne, hogy egyszer egy olyan kormányzata lesz Magyarországnak, amely minden további nélkül együtt tud működni a nagykövettel, és a nyugati értékeket képviseli.

 

loading...