Amerika Orbán rémálmát küldi Magyarországra nagykövetnek

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Emlékszünk még André Goodfriendre? Arra az amerikai nagykövetre, aki akkor került a középpontba, amikor egy interjúban elárulta, az Egyesült Államok hat magas rangú magyar tisztségviselőt tiltott ki területéről korrupciós vádak miatt. Egyikük Vida Ildikó, a NAV akkori elnöke, aki a tüntetéshullám ellenére sem mondott le, sőt be is perelte az ügyvivőt, nem sok sikerrel.

Joe Biden André Goodfriend méltó utódját küldi Magyarországra nagykövetnek. Nem túlzás azt állítanunk, hogy Orbán Viktor rémálmát.

Az új nagykövet nem más, mint az emberi jogi élharcos, David Pressman.

  • Az új amerikai nagykövet ügyvéd, aki korábban az USA belbiztonsági minisztériumának legfelsőbb vezetésébe is bekerült.
  • Barack Obama elnöksége idején az ENSZ-ben képviselte Amerikát. Pressman fontos szerepet játszott a Donald Trump elleni vádemelési eljárásban, ő volt a védőügyvédje az egyik legfontosabb tanúnak, Alexander Vindman alezredesnek.
  • Ő is tanúskodott Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2019. július 25-i telefonbeszélgetésének ügyében, amelyben Trump harminc perc alatt nyolcszor kérte az ukrán vezetőtől, hogy vizsgálják ki az akkor még csak elnökjelölt Joe Biden, illetve fia ukrajnai ügyleteit. Vindman később Trumpt, Rudy Giulianit és két korábbi Fehér Ház-alkalmazottat is beperelt megfélemlítés miatt, majd a hadseregből is távozott.

A leendő budapesti nagykövet olyan ügyeket képvisel, amely Orbán Viktor politikájával aligha összeegyeztethető. Több emberjogi kérdésnek, így a homoszexuálisok jogegyenlőségének is szószólója, az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben.

Nem lehet véletlen, hogy Amerika épp őt delegálja nagykövetnek. Izgalmas eseményeknek nézünk elébe az új nagykövet érkezésével.

 

loading...