Szijjártó dühöng: most az amerikai nagykövetnek rongyolt neki

Szijjártó
Kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetének nyilatkozataival kapcsolatban azt tudom mondani, érdektelen, teljes mértékben érdektelen, hogy mit gondol ő, vagy bármely más nagykövet a magyarországi belpolitikai folyamatokról, mert semmi köze nincsen hozzá

– jelentette ki Szijjártó Péter, amikor az atv.hu arról kérdezte, mi a véleménye arról, hogy David Pressman amerikai nagykövet a Politicónak azt mondta, hogy a magyar kormány tagjai a Vlagyimir Putyin által képviselt nézeteket visszhangozzák.

Szijjártó szerint Pressmannak „nem dolga beleszólni Magyarország belügyeibe, és ha arra kívánja felhasználni a magyarországi tartózkodását, hogy minősítgesse a magyar emberek által elég egyértelmű többséggel megválasztott, a magyar emberek felhatalmazását bíró kormány tevékenységét, akkor nagyon nehéz dolga lesz abban a tekintetben, hogy a két ország közötti együttműködés javítása érdekében eredményesen dolgozzon”.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint, amikor Magyarország nagykövetet fogad, akkor

„nem kormányzókat, meg nem helytartókat fogadunk, akiket feltételezem, azért küldenének ide, hogy megmondják nekünk, hogy mi hogy éljünk a saját hazáinkban. (…) Ennek a korszaknak vége van”.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...