Az Orbán-kormány csattanós pofont kapott a Nyugat után Keletről

Csökkenhet a családi pótlék, a gyógyszertámogatások
Orbán-kormány, forrás: MTI

Orbán Viktor egyre mélyebbre süllyed a saját kudarcaiban. Eddig főleg Nyugatról mutatták meg neki, hogy lehet jól is kormányozni, de most az egykor lesajnált Románia osztott nagy pofont az Orbán-kormány teljesítményére.

Az Orbán-kormány gyakran érvel azzal, hogy egész Európában Magyarországon a legjobb élni. Az esetlegesen rossz történéseket a szankciókra fogja. Most azonban Spanyolország és Németország után újabb állam mutatta meg nekünk, hogy ez mekkora hazugság.

Már kézbesíti a posta Romániában az úgynevezett energiakártyákat, amelyekkel az állam a rászorulók energiaszámláinak kifizetését, illetve a szolgáltatóknál felhalmozott tartozásának törlesztését támogatja, írja az MTI az Agerpres hírügynökségre hivatkozva.

A támogatási rendszerben két részletben, alkalmanként 700 lejnek, vagyis 55 ezer forintnak megfelelő segélyt adnak a 60 év feletti, havi 2000 lejnél (159 ezer forint) alacsonyabb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasoknak, a szociális segélyre jogosult súlyos fogyatékossággal élőknek, illetve a szociális segélyben részesülő családoknak. A háztartásonként, illetve fogyasztói mérőpontokként járó támogatás feltétele, hogy az egy háztartásban élők egy főre jutó jövedelme ne haladja meg a havi 2000 lejt.

A Transtelex korábbi cikke szerint a juttatást 2023. december 31-ig kell felhasználni. A energiakártyákat

  • a villamos energia,
  • földgáz,
  • palackozott gáz,
  • tűzifa,
  • fűtőolaj vagy más típusú fűtőanyag beszerzésére,
  • a távhőszolgáltatás kifizetésére,
  • illetve a szolgáltatóknál felhalmozott adósság törlesztésére használhatják fel az érintettek.

Fizethetnek vele a postásnál, akár a postahivatalokban, valamint elektronikusan is, amint elkészül az ehhez szükséges alkalmazás. Magyarországon ezzel szemben a csirkefar-hátért nem kell többet fizetni, mint eddig, feltéve, ha kapható. Az Orbán-kormány ezt intézte hazánknak.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...